Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Σάλος στην Καστοριά: Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί έβγαζαν ψεύτικα rapid test σε φαρμακείο

Τρεις συλλήψεις

9 Μαρτίου 2022 17:15
Σάλος στην Καστοριά: Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί έβγαζαν ψεύτικα rapid test σε φαρμακείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο αστυνομικοί και μία ιδιοκτήτρια φαρμακείου συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στην Καστοριά, με την κατηγορία ότι εξέδιδαν ψευδή rapid test για τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός - Όμικρον 2: Αυτά τα δύο συμπτώματα θα εμφανιστούν πριν το θετικό τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήταν πελάτες της φαρμακοποιού και ήθελαν να έχουν στα χέρια τους τα rapid test για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, καθότι δεν είχαν εμβολιαστεί ενάντια στον covid-19, χωρίς όμως την… ταλαιπωρία του να πηγαίνουν στο φαρμακείο και να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, επίσης, ακόμη ένας αστυνομικός, ένας στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες.

rapid test καστοριά

Από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου πραγματοποίησε την 3η και 4η Μαρτίου 2022, ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων – rapid test για τους δύο αστυνομικούς. Από την επακόλουθη συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση δεδομένων, φυσική επιτήρηση, στοιχεία του Τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων και Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε ότι το διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου καθώς και πρώην υπάλληλός της, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 16 ακόμα ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων για έναν αστυνομικό, έναν στρατιωτικό και πέντε ιδιώτες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους των ανωτέρω παράνομων δραστηριοτήτων, συνεχίζεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share