Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Απαγωγή Κυπαρίσση: Βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα λύτρα των απαγωγέων

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία

5 Μαρτίου 2022 15:47
Απαγωγή Κυπαρίσση: Βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα λύτρα των απαγωγέων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σημαντικό μέρος από τα λύτρα που ζήτησαν οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα, βρέθηκαν πριν από λίγο από την ΕΛ.ΑΣ.

Από τους τρεις συλληφθέντες, οι δύο είναι ζευγάρι (41χρονος και 39χρονη), ενώ ο τρίτος είναι ένας 34χρονος Έλληνας. Και οι τρεις συνελήφθησαν από πανοπλους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Αττική για τη σύλληψη τουλάχιστον δύο συνεργών τους.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο επιχειρηματίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της περιπέτειας δύο μηνών που έζησε με την απαγωγή του.

«Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος. «Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε για τη στιγμή της απαγωγής του, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Μιλούσαν καθαρά ελληνικά οι απαγωγείς. Πρώτη μέρα βγήκα στον ήλιο και τον αέρα. Χρειάζομαι χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το θρίλερ των 66 ημερών – Η φωτό με την εφημερίδα και το «διάβασμα» των απαγωγέων

Καλά πληροφορημένες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι αυτό που κατάφεραν οι δράστες δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Σπανίως στη χώρα μας απαγωγείς καταφέρνουν να πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν και να εξαφανιστούν.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι με κάποιο τρόπο είχαν πληροφόρηση για τη ζωή του Γιώργου Κυπαρίσση. Είτε τον παρακολουθούσαν για καιρό και γνώριζαν τις κινήσεις του και την οικονομική του επιφάνεια είτε υπήρχε κάποιο άτομο που τους έδινε πληροφόρηση από το ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία.

Καθοριστικό ρόλο για την αίσια έκβαση της υπόθεσης διαδραμάτισε η ψυχραιμία του αδερφού του επιχειρηματία, ο οποίος ανέλαβε μεγάλο μέρος των διαπραγματεύσεων. Θετικό ρόλο, όπως λένε αστυνομικές πηγές, έπαιξε και η δημόσια έκκληση που απηύθυνε η μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση, η οποία 50 ημέρες μετά την απαγωγή είχε απευθυνθεί στους απαγωγείς με δημόσια δήλωσή της αναφέροντας:

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας».

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την έκκληση αυτή οι απαγωγείς εμφανίστηκαν, ύστερα από αρκετό διάστημα «σιωπής». Τότε ήταν, δηλαδή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, που η διαπραγμάτευση για τα λύτρα μπήκε στην τελική της φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς ζητούσαν 1 εκατ. ευρώ (σε σχέση με τα 2 εκατ. ευρώ που είχαν ζητήσει στην πρώτη επικοινωνία), ενώ ο αδερφός του επιχειρηματία φαίνεται ότι τους έπεισε να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να συμφωνήσουν στην καταβολή 800.000 ευρώ.

Αυτό που έμενε ήταν να αποδείξουν ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν ζωντανός. Έτσι, οι απαγωγείς έστειλαν στο κινητό τηλέφωνο του αδερφού του επιχειρηματία φωτογραφία με τον επιχειρηματία να κρατάει μία εφημερίδα με εμφανή την ημερομηνία έκδοσης. Η οικογένεια πείστηκε με τον τρόπο αυτό ότι ο Κυπαρίσσης είναι ζωντανός και δέχτηκε να παραδώσει στους απαγωγείς τα μετρητά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share