Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Euroferry Olympia: Oι συγκλονιστικοί διάλογοι την ώρα της φωτιάς στο πλοίο - «Πηγαίνετε να ελέγξετε...» (Video)

Πως εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί των φορτηγών - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 21χρονου που διασώθηκε

23 Φεβρουαρίου 2022 12:48
Euroferry Olympia: Oι συγκλονιστικοί διάλογοι την ώρα της φωτιάς στο πλοίο - «Πηγαίνετε να ελέγξετε...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα διαδραματίστηκαν τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά στο «Euroferry Olympia». Σύγχυση και πανικός επικράτησε τα πρώτα λεπτά που εντοπίστηκε πυρκαγιά στο πλοίο. Παράλληλα, στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» μίλησε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια αγνοουμένου, κ. Απόστολος Λύτρας.

Πάνω στη γέφυρα βρισκόταν ο ύπαρχος του πλοίου. Είδε να χτυπά alarm στα όργανά που είχε μπροστά του. Τότε είπε σε δυο άτομα ναύτες: «Πηγαίνετε να ελέγξετε που χτυπά ο συναγερμός για φωτιά».

Πολλές φορές μπορεί να υπάρξει λανθασμένος συναγερμός. Πήγαν λοιπόν δύο άτομα. Μέχρι όμως να φτάσουν στο σημείο του συναγερμού, ο ύπαρχος είδε στα όργανά του να χτυπά και άλλος συναγερμός.

Πήρε τον ασύρματο και κατέβηκε ο ίδιος προς το deck ένα, όπου φαίνεται πως υπήρξε ο συναγερμός. Όταν έφτασε εκεί, είδε τον ένα ναυτικό σχεδόν λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις και τον καπνό και τον άλλο να προσπαθεί να τον απομάκρυνε από τη φωτιά.

Εκείνη τη στιγμή και η ομάδα αντιμετώπισης κινδύνου του πλοίου, που αποτελείται από οχτώ άτομα, επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά φαίνεται πως είχε ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμανε γενικός συναγερμός εγκατάλειψης.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι το σενάριο, κάποιοι, μόλις χτύπησε ο συναγερμός, να έτρεξαν να πάρουν τα χρήματα και τα χαρτιά από τις καμπίνες των οχημάτων τους και να εγκλωβίστηκαν μέσα στα γκαράζ όταν έκλεισαν οι πυροστεγείς πόρτες και στη συνέχεια να έχασαν τις αισθήσεις τους.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 21χρονου που διασώθηκε: «Όπου ακουμπούσα τη λαμαρίνα γινόταν τρύπα»

Στο μεταξύ ο νεαρός Λευκορώσος οδηγός, ο οποίος κατάφερε να βγει σώος από το φλεγόμενο πλοίο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και πήγε στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας για συμπληρωματική κατάθεση.

Είπε ότι ήταν το πρώτο του ταξίδι, δεν ήξερε τους κανονισμούς του πλοίου, κοιμήθηκε μέσα στο γκαράζ στην καμπίνα του φορτηγού. Οταν κατάλαβε ότι το πλοίο είχε πάρει φωτιά βγήκε έντρομος από το φορτηγό και στην προσπάθεια του να ανέβει στο πάνω μέρος του πλοίου έπιανε τις λαμαρίνες και εκείνες έλιωναν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share