Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Euroferry Olympia: «Καταπέλτης» ο Λύτρας –«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο, χάνονται οι ελάχιστες ελπίδες...» (video)

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια αγνοουμένου

22 Φεβρουαρίου 2022 18:33
Φωτιά στο Euroferry Olympia: «Καταπέλτης» ο Λύτρας –«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο, χάνονται οι ελάχιστες ελπίδες...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» μίλησε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια αγνοουμένου, κ. Απόστολος Λύτρας.

Euroferry Olympia: «Ο άνδρας μου είναι ζωντανός, τρέξτε, δεν θα αντέξει»

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τα μέτρα ασφαλείας, από τις εικόνες που δείξατε, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπήρχαν» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας.

«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση στις έρευνες για τους αγνοούμενους θα είναι καταστροφική.

«Ακόμα και ελάχιστες ελπίδες να υπάρχουν για να βγουν ζωντανοί, τότε χάνονται και αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε το πλοίο να πάει σε ένα πιο κοντινό προορισμό όπως η Κέρκυρα ή η Ηγουμενίτσα.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται στο ύψος της Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αστακό. «Ακόμα και τώρα, εγώ το λέω, το πλοίο αν γίνεται να πάει στη Λευκίμμη ή την Ηγουμενίτσα» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Euroferry Olympia: Δραματική επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων! Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς- «Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά τους» (Video)

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες πάνω στο φλεγόμενο πλοίο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρουν είναι πραγματικα δραματικές. Η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική, η θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 300 βαθμούς στο εσωτερικό του πλοίου και μέσα σε τοξικούς καπνούς αναζητούν σημάδια ζωής.

Είναι εικόνες που καθηλώνουν. Νέα ντοκουμέντα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κομάντο της ΕΜΑΚ μέσα από το φλεγόμενο Εuroferry Olympia για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Οι διασώστες εξοπλισμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλες οξυγόνου και με φακούς στα χέρια ψάχνουν τους αγνοούμενους στις πυρακτωμένες λαμαρίνες του πλοίου Εuroferry Olympia.

Στα γκαράζ 1 και 2 προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο σημάδι ζωής… Η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Σκηνές που κόβουν την ανάσα.

Ανά 8-10 άτομα με κίνδυνο της ζωής τους και με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 400 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό ερευνούν «σπιθαμή προς σπιθαμή» τα γκαράζ και τα καρβουνιασμένα κουφάρια των φορτηγών.

Η εικόνα σοκάρει. Στο κατάστρωμα του πλοίου οι νταλίκες η μια δίπλα στην άλλη καμένες. Μαύροι πυκνοί καπνοί βγαίνουν από παντού. Οι εστίες φωτιάς παραμένουν για 4η ημέρα.

Στο 3ο γκαράζ, εκεί όπου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης, η φωτιά καίει ακόμα. Είναι από τους λίγους χώρους μέσα στο πλοίο που οι διασώστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου…

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς

Οι συγγενείς των ανθρώπων που αγνοούνται ξεσπούν. Ζητούν να μεταφερθούν άμεσα στο σημείο των ερευνών. Ζητούν από τα σωστικά συνεργεία να κάνουν τα πάντα για να βρεθούν οι άνθρωποι τους ζωντανοί.

Η σύζυγος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη δε χάνει την ελπίδα της. Φωνάζει ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός.

«Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά τους»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος εγκλωβισμένου.

Δεν έχω ακουστεί από τους αρμόδιους. Από όταν σώθηκε ο άνθρωπος αυτός, τότε ξεκίνησαν εντονότερα οι κινητοποιήσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις. Θα είχε πέσει η θερμοκρασία του πλοίου πολύ νωρίτερα. Δεν έριχναν νερό όλες τις ώρες.

Οι δυνάμεις θεωρώ δεν είναι αρκετές. Δεν είναι αγνοούμενοι, είναι εγκλωβισμένοι. Είναι ζωντανοί και ζουν μαρτυρικές ώρες. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά τους. Δε ζητώ τίποτε άλλο. Ας ζητήσουμε βοήθεια από παντού. Όταν πήγαινε ο σύζυγός μου με το συγκεκριμένο πλοίο κοιμόταν στην καμπίνα του φορτηγού.

Οι συνθήκες στο πλοίο αυτό ήταν άθλιες. Τους στοιβάζουν και αρνείται να πάρει καμπίνα, δε θέλει να γεμίσει ψύλλους και κοριούς. Η τουαλέτα δεν πλησιάζεται σε αυτό το καράβι», είπε η κ. Μπεκιάρη.

«Την τελευταία φορά που του μίλησα δεν είχε μπει στο καράβι, μπήκε αργά. Την έχω δώσει αυτή την πληροφορία. Αν το πλοίο ρυμουλκηθεί είναι στον καταπέλτη, είναι πίσω. δεν κινητοποιούνται δεν κάνουν τίποτα. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ζωές αυτών των ανθρώπων, τους θεωρούν νεκρούς.

Προέχει η ζωή των ανθρώπων και μετά να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Οι ελληνικές αρχές δεν κινητοποιούνται όπως πρέπει. Είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένα πλωτό πυροσβεστικό», πρόσθεσε η ίδια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share