Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Euroferry Olympia: Βρέθηκε άτομο στην πρύμνη του πλοίου

Ψάχνουν να μάθουν αν είναι στους 12 αγνοούμενους

20 Φεβρουαρίου 2022 09:09
Euroferry Olympia: Βρέθηκε άτομο στην πρύμνη του πλοίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ευχάριστη εξέλιξη μετέφεραν οι διασώστες της ΕΜΑΚ από το Euroferry Olympia, καθώς στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου εντοπίστηκε άτομο..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του και έχουν επικοινωνήσει μαζί του οι διάσωστες.

Μένει να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κάποιον από τους 12 αγνοούμενους ή εάν δεν ήταν δηλωμένος και δε βρισκόταν στη λίστα επιβατών, τη στιγμή που υπάρχουν και συλλήψεις.

Πού βρίσκεται τώρα το πλοίο

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που εξακολουθούν να μαίνονται στο πλοίο Euroferry Olympia καταγράφει η κάμερα του OPEN ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες σε σημεία του πλοίου, εμποδίζουν προς το παρόν επιχείρηση στο εσωτερικό του για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μεταξύ των οποίων και των τριών Ελλήνων.

Στις αποκλειστικές εικόνες που καταγράφουν oι Δημήτρης Αλεξάκης και Άρης Κουτσιούκης αποτυπώνονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά ενώ το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Συνολικά εξακολουθούν να επιχειρούν στην κατάσβεση τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού , ένα πυροσβεστικό πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πέντε Ρυμουλκά.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο αρχιπυραγός και επικεφαλής της ΕΜΑΚ Γιώργος Μήτσης, εξήγησε ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν καθώς οι θερμοκρασίες στο περίβλημα αγγίζουν τους 600 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό είναι πάνω και από 2.000.

Μάλιστα όπως ανέφερε δραματικά «οι διασώστες μας που είχαν μπει έλιωσαν τα παπούτσια τους», ενώ εκλείονται πολύ τοξικά αέρια.

Όπως εξήγησε, «η ορατότητα μέσα είναι μηδενική, πάμε δια της αφής γιατί δεν έχουμε καμία οπτική επαφή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share