Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμική δόνηση στην Αμφιλοχία

Σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/2)

18 Φεβρουαρίου 2022 16:10
Σεισμική δόνηση στην Αμφιλοχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την Αμφιλοχία το μεσημέρι της Παρασκευής (18/2).

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 22,9 χλμ., ενώ το επίκεντρό του στα 6 χλμ., νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας.

«Ταρακουνήθηκε» το Ιόνιο: Διπλή σεισμική δόνηση στη Λευκάδα

Αμφιλοχία: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

Αμφιλοχία: Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μενίδι του Δήμου Αμφιλοχίας όταν ηλικιωμένος ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Άρτας, όμως δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν στην παραλία αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ηλικιωμένο και τον ανέσυρε από τη θάλασσας.

Αμέσως του παρείχε τις πρώτες βοήθειες με οξυγόνο, ενώ έκανε χρήση και φορητού απινιδωτή, στην προσπάθεια να τον επαναφέρει. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Άρτας, όμως δυστυχώς, εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ωστόσο θρήνο προκαλεί η είδηση του θανάτου της γνωστής αστρολόγου Έλενας Μένεγου.

Αμφιλοχία: 22χρονη κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από 70χρονο

σεισμοσ-αμφιλοχια

Νεαρή στην Αμφιλοχία καταγγέλλει πως 70χρονος ασέλγησε εις βάρος της. Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σεξουαλική κακοποίηση από 70χρονο άνδρα που γνώριζε κατήγγειλε μία 22χρονη στην Αιτωλοακαρνανία.
Ειδικότερα, η νεαρή από την Αμφιλοχία την περασμένη Δευτέρα μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 70χρονο συγχωριανό της, ο οποίος βρισκόταν στο χωριό για διακοπές, όπως γράφει το agrinionews.gr.

Το συμβάν, σύμφωνα με την ίδια, σημειώθηκε λίγες μέρες πριν μεταβεί στην αστυνομία.

Ο 70χρονος φαίνεται πως την κάλεσε σπίτι του και ασέλγησε εις βάρος της. Η 22χρονη, πριν ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη ο άνδρας, κατάφερε να ξεφύγει, όπως η ίδια αναφέρει.

Μία μέρα πριν την κακοποίηση η 22χρονη είπε στις Αρχές ότι είχαν πάει μαζί στην Άρτα και ο ηλικιωμένος της είχε αγοράσει δώρα.

Η νεαρή υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση και βρέθηκαν στοιχεία (εκδορές κ.ά.) που ταιριάζουν με όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα.

Εις βάρος του 70χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα, όπου απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share