Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δίωξη και σε πέμπτο ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή - Τον καταγγέλλουν τέσσερις γυναίκες

Στο πλαίσιο του κινήματος του #metoo

17 Φεβρουαρίου 2022 13:20
Δίωξη και σε πέμπτο ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή - Τον καταγγέλλουν τέσσερις γυναίκες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H πέμπτη κατά σειρά ποινική δίωξη σε βάρος ηθοποιού στο πλαίσιο του κινήματος του #metoo ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος σήκωσε το βάρος όλων των ερευνών.

Η δίωξη αυτή τη φορά στρέφεται σε βάρος γνωστού ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, που αφορά σε τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του στη δικαιοσύνη.

Νέο σοκ στην Κρήτη: 11χρονη είπε στην δασκάλα της ότι ο θείος της την κακοποιεί σεξουαλικά

βιασμοσ-ηθοποιοσ

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα.

Αυτό ωστόσο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος.

Εκτός μάλιστα από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών(4-5) που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί.

Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν στις αρχικές τους μαρτυρίες.. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

βιασμοσ-ηθοποιοσ

Σάλος με επικεφαλής μεγάλης κλινικής που κατηγορείται για τρεις απόπειρες βιασμού - Τι καταγγέλλουν συνεργάτιδές του

Για τρεις απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συνεργάτιδών του κατηγορείται επικεφαλής γνωστής κλινικής σύμφωνα με το «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Μία γιατρός, μία νοσηλεύτρια και μία φαρμακοποιός καταγγέλλουν τον κλινικάρχη ότι τις απομόνωσε και αποπειράθηκε να τις βιάσει.

Όπως υποστήριξε η δικηγόρος, Σοφία Πολυζωγοπούλου, συνήγορος της φαρμακοποιού, το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 3 χρόνια και ενώ η γυναίκα «δούλευε μόλις 15 ημέρες στην κλινική». «Ο κλινικάρχης την κάλεσε στο γραφείο του για μια παραγγελία φαρμάκων. Κλείδωσε την πόρτα, ο άνδρας γδύθηκε, άρχισε να την θωπεύει και αποπειράθηκε να την βιάσει» ανέφερε η δικηγόρος.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την περιγραφή της συνηγόρου της «προσπάθησε να αντιδράσει σθεναρά, τον χτυπούσε και φώναζε και φοβούμενος εκείνος ότι θα γίνει αντιληπτή από άλλους σταμάτησε την προσπάθεια του». «Δέχθηκε απειλές και εκφοβισμό, παραιτήθηκε και όταν έμαθε για την πρώτη μήνυση αποφάσισε να μιλήσει και η ίδια» αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share