Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων: Τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση, καρναβάλια και γήπεδα (Video)

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

14 Φεβρουαρίου 2022 09:12
Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων: Τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση, καρναβάλια και γήπεδα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης, που όπως φαίνεται θα αφορούν κυρίως τους εμβολιασμένους. Τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι βρίσκονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε σταδιακή άρση των μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Δανία και τη Σουηδία.

Η επιτροπή εξετάζει κατάργηση ή χαλάρωση κάποιων περιορισμών τόσο στην εστίαση και τη διασκέδαση, όσο και στα γήπεδα. Παράληλα, αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε: «Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει κλειστή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει τηρώντας τα μέτρα δημόσιας υγείας (μάσκες, αποστασιοποίηση και εμβολιασμός) να συνεχίσουμε να ζούμε και να φτάσουμε σε ένα Πάσχα πολύ πιο κοντά στην κανονικότητά μας».

Συγκεκριμένα:

  • Σε εστίαση και διασκέδαση επιστρέφουν οι όρθιοι.
  • Καρναβάλι: Ναι σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι σε παρελάσεις. Το πρωτόκολλο θα συζητηθεί.
  • Γήπεδα: Εξαιρέσεις κατά περιπτώσεις - Αυξήσεις στην πληρότητα
  • Εμβολιασμένοι: Προς πλήρη άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω»

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε στην ΕΡΤ ότι σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι άνθρωποι που είναι ευπαθείς ή οι ανεμβολίαστοι είναι καλό να την φοράνε. «Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα. Εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση», τόνισε.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού «υπάρχει ακόμη αντίσταση στον εμβολιασμό».

Αναφερόμενος, ωστόσο, στους εμβολιασμένους δήλωσε ότι σταδιακά θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα. «Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους θα περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί η θνητότητα και η αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποσύρουμε κάποιους από τους περιορισμούς». Γεγονός που σημαίνει ότι η ελάφρυνση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας θα είναι υπό προϋποθέσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share