Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο Novavax (video)

Θα διεξαχθούν ή όχι καρναβάλια;

9 Φεβρουαρίου 2022 10:04
Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο Novavax (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σταδιακά προς την πλήρη απελευθέρωση από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον επιχειρεί να οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουμε σε μία σχετική κανονικότητα ώστε να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία και η κοινωνία.

«Βόμβα» από Αθηνά Λινού για μέτρα και εμβόλια: «Το κύριο λάθος είναι ότι...» (Video)

κορωνοιοσ-νεα-μετρα

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ, η συνεδρίαση θα εστιάσει στην «όρθια διασκέδαση» στα γήπεδα, αλλά και στο εάν θα διεξαχθούν ή όχι καρναβάλια.

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα

Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε: «Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει κλειστή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει τηρώντας τα μέτρα δημόσιας υγείας (μάσκες, αποστασιοποίηση και εμβολιασμός) να συνεχίσουμε να ζούμε και να φτάσουμε σε ένα Πάσχα πολύ πιο κοντά στην κανονικότητά μας».

κορωνοιοσ-νεα-μετρα

Γιατί καταγράφονται πολλοί θάνατοι

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανέφερε πως ο μεγάλος αριθμός νεκρών των τελευταίων ημερών εξαιτίας της πανδημίας οφείλεται «εν πολλοίς και στον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων που υπήρχαν από πριν», ενώ πρόσθεσε:

«Η χαλάρωση των μέτρων γίνεται με βάση την εισήγηση της Επιτροπής και με βάση το γεγονός αν αυτό (σ.σ. η αύξηση των κρουσμάτων) θα επηρεάσει τον αριθμό των θανάτων. Ο σημαντικότερος τρόπος για να προστατευθούμε και να μην έχουμε αυτόν τον αριθμό των θανάτων, είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε πετύχει ένα καλό ποσοστό τους τελευταίους 2-3 μήνες, και στους άνω των 60 και στους λαμβάνοντες την τρίτη δόση εμβολίου».

κορωνοιοσ-νεα-μετρα

«Το Novavax θα αφορά τους πλήρως ανεμβολίαστους»

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ήδη 4 εκατομμύρια πολιτών έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου και πλέον υπολείπονται 324.000. «Το Novavax δεν θα μπορεί να γίνεται ως αναμνηστική δόση, θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ότι έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό των θανάτων, υπογράμμισε ότι αυτός είναι πολυπαραγοντικός, λέγοντας συγκεκριμένα: «Είμαστε στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να βλέπουμε τον αριθμό από την αρχή της πανδημίας έως τώρα, δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share