Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Χιονοκαταιγίδα σε περιοχές της Αττικής - Ποια σημεία ντύνονται στα λευκά (video)

Χιονόστρωση σε Πάρνηθα και Θρακομακεδόνες

8 Φεβρουαρίου 2022 23:52
Κακοκαιρία: Χιονοκαταιγίδα σε περιοχές της Αττικής - Ποια σημεία ντύνονται στα λευκά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «εξπρές», η οποία κλιμακώθηκε σήμερα Τρίτη (8/2), σαρώνει περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Στους Θρακομακεδόνες επικρατεί χονοκαταιγίδα, η οποία έχει αρχίσει να προκαλεί περαιτέρω χιονόστρωση, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα από την Πάρνηθα, όπου ο δρόμος είναι σκεπασμένος από ένα παχύ λευκό πέπλο.

Έκλεισαν παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο - Ποιος είναι ο λόγος

Στο Ρέθυμνο οι δρόμοι έχουν γεμίζει από χιόνι και πάγο, ενώ μπορείτε να δείτε αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, κι έχουν δημιουργήσει ουρά. Οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Έκτακτη προειδοποίηση Σάκη Αρναούτoγλου: Οι περιοχές που θα «πληγούν» απ' τα καιρικά φαινόμενα

Με έκτακτη ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τις περιοχές που πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι. Στην πρώτη θέση με 12 μποφόρ είναι η Απείρανθος στη Νάξο και η Αριδαία. Στο Μπλεσίβο Μαινάλου τα μποφόρ είναι 11 όπως και στο Πόρτο στην Τήνο. Επίσης, δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Καιρός σήμερα 8/2: Κακοκαιρία εξπρές σε όλη την χώρα με χιόνια και στην Αθήνα - Προειδοποιούν Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Καιρός σήμερα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία εξπρές, για την οποία εκδόθηκε και σχετικό έκτακτο δελτίο, σε όλη την χώρα, επηρεάζοντας σήμερα (8/2) ακόμη και την Αττική με χιόνια.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα την Τρίτη. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 06 με 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά-ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, γρήγορα στη δυτική και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και, κυρίως στο Ιόνιο, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Σποράδες και τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της Θεσσαλίας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, σταδιακά στην ανατολική Στερεά και από αργά το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από νωρίς το απόγευμα στα βόρεια.

Στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Οι βροχές που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share