Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό βίντεο στον Πειραιά: Λιμενεργάτης γλιτώνει την τελευταία στιγμή από πτώση κοντέινερ

Εργαζόμενος της Cοsco γλιτώνει από "του χάρου τα δόντια"

7 Φεβρουαρίου 2022 15:02
Σοκαριστικό βίντεο στον Πειραιά: Λιμενεργάτης γλιτώνει την τελευταία στιγμή από πτώση κοντέινερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγιο, αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά είχε ένας εργαζόμενος της Cοsco στο λιμάνι του Πειραιά. Την τελευταία στιγμή είδε ένα κοντέινερ να φεύγει από τη θέση του και πριν τον καταπλακώσει απομακρύνθηκε από το σημείο αποφεύγοντας ένα πολύ σοβαρό ατύχημα ή και δυστύχημα.

Το ατύχημα είχε γίνει τον Ιανουάριο, αλλά το σχετικό βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα από την ένωση των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα μέτρα ασφαλείας.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των τριών αναρριχητών – Τι δήλωσε ο διευθυντής του χιονοδρομικού (video)

«Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλον ένα συνάδελφο, στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας», τονίζει με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα σε ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην είσοδο της Cosco, καθώς έχει ξεκινήσει η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αύρα, καθώς και το Λιμεναρχείο.

Θρίλερ στο Αιγαίο: Σορός άνδρα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε στη Σύμη

λιμενικο-συμη

Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της Σύμης από ταχύπλοο σκάφος. Άμεσα μετέβη περιπολικό σκάφος του λιμενικού, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη της σορού, κανονικής διάπλασης, ύψους περίπου 1.70μ., σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Φορούσε παντελόνι χρώματος γκρι και μαύρα παπούτσια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές είχαν εντοπιστεί άλλες δύο σοροί, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, στην παραλία «ΒΟΡΕΙΝΑ» της Φολέγανδρου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τις σορούς, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και χωρίς να φέρουν ρουχισμό.

Οι σοροί που περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στον οικείο λιμένα πρόκειται να μεταφερθούν στο Νεκροτομείο Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share