Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη Ματίνας Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό με rapid test!»

Τι είπε για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την κατάργηση της μάσκας

7 Φεβρουαρίου 2022 09:01
Αποκάλυψη Ματίνας Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό με rapid test!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε και στο πολυναμενόμενο Πάσχα στο χωριό, που φέτος θα είναι δυνατό έπειτα από δύο χρόνια που είχαμε lockdown τις συγκεκριμένες ημέρες.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά, συνέστησε ωστόσο τη διενέργεια rapid test. Παράλληλα, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

«Το Πάσχα θα σουβλίσουμε αρνί. Με rapid, δεν θα κάνουμε μοριακό. Θα κάνουμε ένα rapid.». Για την Τσικνοπέμπτη που πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου, είπε ότι «θα φορέσουμε τις ωραιότερες στολές με τις ομορφότερες μάσκες», όμως στο τραπέζι «δεν θα μαζευτούμε 30 άτομα, ξέρετε και τα καταλαβαίνετε, μην τα ρωτάτε».

Για τη μάσκα, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Τόνισε δε πως, σταδιακά, τα μέτρα θα χαλαρώσουν, επισημαίνοντας πως οι μάσκες είναι κάτι που δεν γίνεται να αφαιρεθεί:

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τέλειωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με την ίδια, δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Για το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες και με χαμηλό κόστος, κάτι που, όπως είπε, μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τέλος, για τους ανεμβολίαστους αλλά και όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, ανέφερε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share