Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Παγώνη: “Δε μπορούσαμε να δώσουμε εξιτήρια λόγω χιονιά - Δεν υπήρχαν κρεβάτια να ξεκουραστούν γιατροί και νοσηλευτές” (video)

Το πόσο έπληξε η κακοκαιρία το Σύστημα Υγείας επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

28 Ιανουαρίου 2022 10:59
Παγώνη: “Δε μπορούσαμε να δώσουμε εξιτήρια λόγω χιονιά - Δεν υπήρχαν κρεβάτια να ξεκουραστούν γιατροί και νοσηλευτές” (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

Γιατροί και νοσηλευτές στην Αττική, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια στους και έτσι έμειναν στα νοσοκομεία, κάνοντας δύο και τρεις βάρδιες σερί. Πρόσθεσε δε ότι με την πληρότητα των νοσοκομείων δεν υπήρχε ούτε κρεβάτι για να ξεκουραστούν.

Ακόμα ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας ήταν με τα εξιτήρια των ασθενών. «Έχουμε ολοκληρώσει νοσηλείες και δεν μπορούμε να δώσουμε εξιτήρια γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη. Υπογράμμισε επίσης ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι σκληροί δείκτες -των θανάτων και των διασωληνωμένων- παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ότι θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες. «Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον» πρόσθεσε.

Τα κρούσματα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες. «Θα φανούν και τα αποτελέσματα του -άτυπου- lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα» πρόσθεσε. Κάτι, που όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να ξεκινήσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Aποζημίωση για ζημιές σε αυτοκίνητα με πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ - Η διαδικασία (video)

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, είναι οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές στα οχήματά τους εξαιτίας της κακοκαιρίας "Ελπίδα" και της πτώσης δέντρων.

Διακοπές ρεύματος: Εκπτώσεις στους λογαριασμούς έως 30% φέρνει η “Ελπίδα” – Όλα όσα εξετάζονται

Για τις συγκεκριμένες ζημιές μπορείτε να αποζημιωθείτε από την Ασφαλιστική σας αν υπάρχει στο συμβόλαιο η πρόβλεψη για αποζημίωση από φυσικές καταστροφές. Επίσης, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος οι πολίτες μπορούν να πάρουν από την ΕΜΥ ένα πιστοποιητικό που αναφέρει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share