Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άλιμος - Αγωνία για το τραυματισμένο κήτος: «Αυτή τη στιγμή υποφέρει - Θα φύγει…» (video)

Το άτυχο ζώο είναι πιθανότατα πολύ άρρωστο και γι' αυτό βγήκε στα ρηχά

28 Ιανουαρίου 2022 10:18
Άλιμος - Αγωνία για το τραυματισμένο κήτος: «Αυτή τη στιγμή υποφέρει - Θα φύγει…» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρρωστη, πιθανότατα, είναι η φάλαινα που εμφανίστηκε σήμερα (28/1) το πρωί στην παραλία του Αλίμου, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, η φάλαινα αυτή, ζει σε βυθούς βάθους από 1 έως 3 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τρία μέτρα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για χτυπήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μάλλον δεν πρόκειται για χτυπήματα αλλά και για κάτι άλλο λέγοντας ότι το ζώο πιθανότατα είναι άρρωστο και σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. «Οπως καταλαβαίνετε, το ζώο υποφέρει», τόνισε ο κ. Αμυράς.

φαλαινα-αλιμοσ

Ο κ. Φραντζής επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου κητολογικών ερευνών «Πέλαγος» μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 λέγοντας πως οι πιθανότητες το κήτος να τα καταφέρει είναι μικρές…

Ο κ. Φραντζής εξήγησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος που ονομάζεται «ζιφιός», που ζει χιλιάδες χρόνια στα ελληνικά νερά. Διευκρίνισε πως δεν είναι φάλαινα αλλά κητοειδές.

Ο ειδικός επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι ίσως πλέον να είναι αργά για να σωθεί, γιατί, όπως εξήγησε, συνήθως τα θηλαστικά αυτά βγαίνουν στα ρηχά είναι ήδη άρρωστα. Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή μάλλον το ζώο ζει τις τελευταίες ώρες του, καθώς ενδεχομένως να έχει σακούλες στο στομάχι του και να μην έχει φάει για μήνες.

Οπως εξήγησε εξειδικευμένος κτηνίατρος και νοσηλευτής πλησίασαν το ζώο και ήδη του έχουν πάρει αίμα για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις που θα δείξουν και τι πρόβλημα υπάρχει. Του έχουν γίνει και κάποιες ενέσεις και όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα γίνει με τη φάλαινα…

Σύμφωνα με το ilovevouliagmeni.gr την Πέμπτη (27/1) εντοπίστηκε μια φάλαινα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το θηλαστικό είχε χάσει τον προσανατολισμό, όπου με τη βοήθεια του λιμενικού και της ελληνικής ομάδας διάσωσης οδηγήθηκε στα ανοιχτά όπου κατάφερε να κολυμπήσει και να φύγει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share