Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο - Το είδαμε κι αυτό: Φάλαινα φυσητήρας στα ρηχά του Αλίμου! (Video)

Το δυστυχές είναι πως μιλάμε για τραυματισμένο ζώο

28 Ιανουαρίου 2022 08:18
Απίστευτο - Το είδαμε κι αυτό: Φάλαινα φυσητήρας στα ρηχά του Αλίμου! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα φαλαινοειδές, το οποίο είχε χάσει τον προσανατολισμό του, βρέθηκε χθες στα ρηχά στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε πάλι στα ρηχά στον Άλιμο.

Το λιμενικό τμήμα με τη συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης το οδήγησαν, όπου κολύμπησε και χάθηκε στο απέραντο γαλάζιο. Αναμένεται να γίνει προσπάθεια εκ νέου να οδηγηθεί στα ανοιχτά.

Εντυπωσιακό βίντεο: Στη Βουλιαγμένη καταδύθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Ο Ζιφιός (Ziphius cavirostris) είναι ένα κητώδες μέσου μεγέθους με εμφάνιση που θυμίζει ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι με μήκος που φθάνει τα 6 μέτρα (συνήθως 4.5-5.5). Οι ζιφιοί είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν και να μελετηθούν εξ’ αιτίας του μεγάλου χρόνου κατάδυσής τους (20 έως 80 λεπτά), της “ήσυχης” συμπεριφοράς τους (σχεδόν ποτέ δεν κάνουν άλματα), αλλά και λόγω του ότι αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του. Έτσι, η γνώση σχετικά με αυτά τα ζώα είναι λιγοστή και μέχρι πολύ πρόσφατα προερχόταν σχεδόν μόνο από εκβρασμούς. Όπως ακριβώς και οι φυσητήρες, οι ζιφιοί τρέφονται με βαθύβια καλαμάρια που συλλαμβάνουν σε βάθη που φθάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τα 2000 μέτρα.

Μάχη μέχρι θανάτου! Λιοντάρια παλεύουν και ο νικητής σέρνει το νεκρό σώμα του χαμένου

Σε ένα από τα βίντεο, ο νικητής φαίνεται να σέρνει το νεκρό κορμί του ηττημένου σε έναν δρόμο στην πόλη του Μπελμόντ, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η μάχη ανάμεσα σε δυο λιοντάρια των βουνών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τα ζώα, με τον θόρυβο από τις κραυγές τους να ξυπνά τους κατοίκους της πόλης, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Κάμερες ασφαλείας της περιοχής κατέγραψαν την πάλη ζωής και θανάτου ανάμεσα στα άγρια ζώα, με τα βίντεο να ανεβαίνουν στα social media από τον δημοσιογράφο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KTVU FOX2, Χένρι Λι.

Στο πρώτο ακούγονται οι τρομεροί βρυχηθμοί των ζώων κατά τη διάρκεια της μάχης, χωρίς τα λιοντάρια να φαίνονται πουθενά στο πλάνο.

Στο δεύτερο βίντεο, ο νικητής φαίνεται να σέρνει το νεκρό σώμα του ηττημένου, κατά μήκος ενός δρόμου της μικρή πόλης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από την πλευρά της, η τοπική αστυνομία συμβούλευσε τους ντόπιους κατοίκους να είναι πολύ προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια ανέφερε ότι ο θανάσιμος θηρευτής δεν αποτελεί κίνδυνο, αν και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης Μπελμόντ να μην αφήνουν τα παιδιά τους ή τα ζωάκια τους μόνα τους.

Εντωμεταξύ, η Τίφανι Γιαπ, μια ειδικός άγριας ζωής στο Κέντρο για τη Βιοποικιλότητα, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι τέτοιες θανάσιμες μάχες είναι χαρακτηριστικές του συγκεκριμένου άγριου είδους.

«Είναι συνηθισμένο για τα λιοντάρια του βουνού να σκοτώνουν το ένα το άλλο για την κυριαρχία στην περιοχή. Νομίζω ότι όλο αυτό γιγαντώνεται όταν περιορίζονται και το φυσικό περιβάλλον τους ελαττώνεται» σχολίασε η ειδικός προσθέτοντας ότι αυτά τα σαρκοβόρα τις περισσότερες φορές ζουν μόνα τους και αποφεύγουν τις συναντήσεις με τους ανθρώπους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share