Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Οριστικό: Κατεβασμένα ρολά και αύριο (26/1) σε λιανεμπόριο και τράπεζες - Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα θα ισχύσει γενική αργία

25 Ιανουαρίου 2022 15:23
Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Οριστικό: Κατεβασμένα ρολά και αύριο (26/1) σε λιανεμπόριο και τράπεζες - Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων, και για αύριο, Τετάρτη (26/1), στην Αττική έφερε ο χιονιάς της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συγκλονίζει τραγική ιστορία στην Ανθούσα - «Η γιαγιά μου είναι νεκρή μέσα στο σπίτι της 24 ώρες!» (Video)

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας .

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

διακοπεσ-ρευματοσ-κακοκαιρια

Κακοκαιρία “Ελπίδα” - SOS εκπέμπει η Αττική: Χωρίς ρεύμα για 24 ώρες χιλιάδες νοικοκυριά (video)

Με διακοπές ρεύματος είναι αντιμέτωπα για δεύτερο 24ωρο χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα είναι χιλιάδες νοικοκυριά σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Κερατέα, Λαύριο και Κάτω Σούλι με τα σοβαρότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα ανατολικά επειδή οι βλάβες εντοπίζονται σε δύσβατες περιοχές.

Η κακοκαιρία ξύπνησε μνήμες της περσινής κακοκαιρίας το πάθημα της οποίας δεν φαίνεται ότι έγινε μάθημα στις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να δράσουν προληπτικά γνωρίζοντας εδώ και μέρες από τις προγνώσεις των μετεωρολόγων για το σφοδρό χτύπημα του χιονιά.

Και μπορεί ο Κώστας Σκρέκας να διαβεβαιώνει ότι μέχρι το βράδυ η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί, όμως μέχρι τότε πώς θα ζεσταθούν τα σπίτι αν δεν έχουν άλλον εναλλακτικό τρόπο πέρα από ηλεκτρικά σώματα και κλιματιστικά; Πώς θα μαγειρέψουν; Πώς θα λειτουργήσουν ιατρικές συσκευές αν τυχόν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη όπως αναπνευστικά προβλήματα;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και κυρίως για τις διακοπές ρεύματος αφού πολλές περιοχές στην Αττική παραμένουν στο “σκοτάδι”.

Η αποκατάσταση των βλαβών είναι σε εξέλιξη, είπε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι έως το βράδυ ο μεγαλύτερος όγκος θα έχει αποκατασταθεί. Γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να ηλεκροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι πρόσθεσε. Παράλληλα, δείτε εδώ, ποιοι οδηγοί και από πού μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος περιέγραψε την κατάσταση έως αυτή την ώρα:

«Πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Πολιτική Προστασία κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Στην μάχη και ελικόπτερο για να εντοπιστούν τα σημεία με βλάβες.

Για τις βλάβες ανα περιοχή στα νησιά έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλες.

Στην Εύβοια είναι 6 οικισμοί και στην βόρεια περί τους 15.

Στην Αττική: επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Προβλήματα υπάρχουν σε: Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη και σε Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share