Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία Ελπίδα - Αττική Οδός: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από στρατό και ΕΚΑΜ

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς μέχρι αυτή την ώρα

24 Ιανουαρίου 2022 23:52
Κακοκαιρία Ελπίδα - Αττική Οδός: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού από στρατό και ΕΚΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι οδηγοί στην Αττική Οδό από την κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία φαίνεται θα συνεχιστεί για ώρες. Αυτή την ώρα βρίσκεται εν εξελίξει η επιχείρηση απεγκλωβισμού από στρατό και ΕΚΑΜ.

Οι αρμόδιοι προσπαθούν να βοηθήσουν όσους είναι εγκλωβισμένοι και να τους δώσουν ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσουν με ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Ελπίδα: Γονιός αναγκάστηκε να περπατήσει 2,5 χλμ στην Αττική Οδό με το παιδί του στην αγκαλιά

Οι συνθήκες είναι πολύ αντίξοες ενώ υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα.

Κακοκαιρία Ελπίδα - Αττική Οδός επιχείρηση απεγκλωβισμού

Την ίδια ώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, δρομολογεί άμεσα ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό, έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευμένο περιβάλλον.

Οι εθελοντές της Επίλεκτης Μονάδας Ειδικών Αποστολών έχουν βοηθήσει περί τα 100 οχήματα μέσα σε τρεις ώρες.

Εν τω μεταξύ, την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι είναι ήδη είναι καθ΄οδόν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβσιμό των οδηγών στην Αττική Οδό.

«Κατευθύνονται σε έξι σημεία που συνδέουν με την Αττική Οδό, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Παιανία, Σπάτα και Κάντζα προκειμένου να επιχειρήσουν για να απεγκλωβίσουν οδηγούς αν χρειαστεί και φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί. Υπάρχει μέριμνα αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share