Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Rafale: Επίσημη υποδοχή των μαχητικών με Μητσοτάκη στην Τανάγρα και πτήση πάνω από την Ακρόπολη

Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη φτάνουν στη χώρα μας

18 Ιανουαρίου 2022 08:43
Rafale: Επίσημη υποδοχή των μαχητικών με Μητσοτάκη στην Τανάγρα και πτήση πάνω από την Ακρόπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πρώτα ελληνικά Rafale φθάνουν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και προτού προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Είναι τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα τα υποδεχτεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Νέες προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Στρογγυλό και Ανθρωποφάγους

Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Πτήση στην Ακρόπολη

Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

ελληνικο-ραφαλε

Στην Τανάγρα ο Μητσοτάκης

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, θα είναι η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

"Σειρήνες" πάνω από την Μαύρη Θάλασσα: "Θερμό επεισόδιο" μεταξύ ρωσικών και γαλλικών μαχητικών

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, Ρωσικά μαχητικά τύπου Su-27 πέταξαν σε ελάχιστη απόσταση από γαλλικά μαχητικά “Rafale” και “Mirage”, τα οποία προσπάθησαν να πλησιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τα ρωσικά μαχητικά Sukhoi (Su-27) της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας προσέγγισαν ένα ζευγάρι γαλλικών αεροσκαφών σε απόσταση μόλις λίγων δεκάδων μέτρων, με τους Ρώσους πιλότους να μαγνητοσκοπούν τα γαλλικά αεροπλάνα, ακολουθώντας παράλληλη πορεία μαζί τους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας φαίνονται οι Γάλλοι πιλότοι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους, καθώς και οι κρατικές σημαίες της Γαλλίας ζωγραφισμένες στα πλαϊνά σημεία των μαχητικών.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τα μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη μαζί με ένα C-135 αναχαιτίστηκαν. Τα γαλλικά «Rafale» και «Mirage» ήταν οπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9 και «Meteor».

Επίσης, τα αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με εξωλέμβιες δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share