Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών - Τι να προσέξετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

12 Ιανουαρίου 2022 11:34
Κορωνοϊός: Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών - Τι να προσέξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ενημερώνει τους γονείς των παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

Πόση ώρα «επιβιώνει» στον αέρα ο κορωνοϊός - Η πιθανότητα μόλυνσης

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία .

εμβολια-παιδια-κορωνοιοσ

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

εμβολια-παιδια-κορωνοιοσ

Εμβολιασμός: «Πράσινο» φως για την 4η δόση εμβολίου - Ποιοι θα την κάνουν

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα, στους ανοσοκατεσταλμένους. Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε προαναγγείλει, ότι το ζήτημα θα ετίθετο επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3-6 μήνες μετά την τρίτη δόση.

Έρχεται τέταρτη δόση και για τον γενικό πληθυσμό;

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε χαρακτηριστικά πώς η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν για τη μετάλλαξη Όμικρον απαιτηθεί κάποια τροποποιημένη δόση του εμβολίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε αισιόδοξος πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό, διαβεβαιώνοντας την ίδια στιγμή πως τα συστήματα είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε όλες τις εξελίξεις και τις ανάγκες.

Για τους πολίτες που έχουν λάβει ήδη μήνυμα ότι ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη δόση, εξήγησε πως ανήκουν προφανώς στους ανοσοκατεσταλμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share