Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εμβολιασμός: Άμεσα οι αποφάσεις για την 4η δόση εμβολίου - Ποιους αφορά

«Είναι έτοιμα τα συστήματα» δήλωσε ο Θεμιστοκλέους - Συνεδριάζει η Επιτροπή

11 Ιανουαρίου 2022 13:54
Εμβολιασμός: Άμεσα οι αποφάσεις για την 4η δόση εμβολίου - Ποιους αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμβολιασμός: Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ενώ, μία ρευνα που στηρίζεται στα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να εμβολιάζονται δύο ή τρεις φορές τον χρόνο κατά του κορωνοϊού!

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ΕΡΤ, οι αποφάσεις για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου αναμένεται να ληφθούν άμεσα και θα αφορούν σε ανοσοκοκατεσταλμένους.

Η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί ακόμα και σήμερα, αλλιώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, όμως ο κ. Θεμιστοκλέους δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για όλες τις εξελίξεις και αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση ότι ο εμβολιασμός του θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν για την Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου», είπε και δήλωσε αισιόδοξος πως «δε θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share