Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παναγής Γαλιατσάτος: Έτσι θα έρθει το τέλος της πανδημίας! Όλα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής του Johns Hopkins (Video)

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ!»

10 Ιανουαρίου 2022 08:51
Παναγής Γαλιατσάτος: Έτσι θα έρθει το τέλος της πανδημίας! Όλα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής του Johns Hopkins (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το πως θα έρθει το τέλος της πανδημίας μίλησε ο Παναγής Γαλιατσάτος, Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins. Σύμφωνα με τον ίδιο η έκρηξη της Όμικρον γέμισε τα νοσοκομεία με ασθενείς, ωστόσο οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σαν από κρύωμα. Παράλληλα, την επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης παρατήρησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη για αυστηροποίηση των μέτρων, ίσως όμως διατηρηθούν οι υφιστάμενοι περιορισμοί.

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδηαμία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι», είπε ο κ. Γαλιατσάτος.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά. Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορωνοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας», πρόσθεσε.

Μία μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έχει γίνει από Έλληνες επιστήμονες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το ANAKINRA για τη θεραπεία της νόσου COVID μετά από εξαντλητικό έλεγχο.

«Εμείς τοποθετήσαμε ένα διαφορετικό θεραπευτικό πεδίο. Το φάρμακο υπάρχει διαθέσμιο στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας και εφόσον το ζητήσει ο θεράπων ιατρός μπορεί ένας ασθενής με κορωνοϊό να πάρει τη θεραπεία», είπε ο ο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης, και εξήγησε:

«Ένας άρρωστος έρχεται στο νοσοκομείο, εισάγεται και έχει πνευμονία το. Του γίνονται εξετάσεις αίματος και εφόσον δείξουν συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποφασιστεί η θεραπεία.

Η θεραπεία δεν απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν καταλήξει σε ΜΕΘ, αλλά σε όσους νοσηλεύονται στον κοινό θάλαμο και έχει ως σκοπό να προλάβει την επιδείνωση των ασθενών και να προλάβει να μην μπουν οι ασθενείς σε ΜΕΘ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφορτίζεται το σύστημα υγείας, διότι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και κατ’ επέκταση οι θάνατοι».

Η φαρμακευτική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας COVID δείχνει συνολική βελτίωση κατά 64% και μείωση των θανάτων κατά 55%.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share