Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έξω... παντού οι ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που τους «σπρώχνουν» στο εμβόλιο

Ή κάνουν το «τσίμπημα» ή μένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι...

8 Ιανουαρίου 2022 08:45
Έξω... παντού οι ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που τους «σπρώχνουν» στο εμβόλιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει εκφραστεί αισιοδοξία για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στην χώρα μας σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ο κορωνοϊός παραμένει παρών, με τη μετάλλαξη Όμικρον να σαρώνει.

Οι ειδικοί αναμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, εκτιμώντας ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες οι αριθμοί θα ξεκινήσουν να υποχωρούν.

Η αύξηση των μολύνσεων κατά το επόμενο διάστημα έχει βάλει «φωτιά» στις συζητήσεις για νέα μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα:

  • Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50, που πρόκειται για μέτρο που προσωρινά πήρε αναβολή.
  • Νέος περιορισμός στον μέγιστο αριθμό πολιτών στους εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα της εστίασης.
  • Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να βρίσκονται με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Έτσι ανοίγουν τα σχολεία

Μέσα σε αυτό το κλίμα έξαρσης της πανδημίας και πίεσης του συστήματος Υγείας, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν εν τέλει τα σχολεία. Γονείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί – αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – απευθύνουν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση, φαίνεται, όμως, πως το υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και έτσι, με τον κίνδυνο να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε υγειονομικές «βόμβες» διασποράς, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά.

Πέρα από την τήρηση των μέτρων και του υγειονομικού πρωτόκολλου που έχουν ανακοινωθεί, από πλευράς των ειδικών και της κυβέρνησης θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα προκύψουν από το άνοιγμα των σχολείων. Σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει, δεν αποκλείεται να υπάρξει «αναδίπλωση» και τα σχολεία να κλείσουν, με εφαρμογή προφανώς τηλεκπαίδευσης στην πορεία, μόλις λίγες ημέρες αφότου θα ανοίξουν ξανά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share