Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανικός στα Σεπόλια: Συνελήφθη 21χρονος Ρομά - Πήγαινε οπλισμένος με δύο καραμπίνες να σκοτώσει τον ξάδελφό του!

Σκηνές... άγριας Δύσης στο κέντρο της Αθήνας

7 Ιανουαρίου 2022 09:44
Πανικός στα Σεπόλια: Συνελήφθη 21χρονος Ρομά - Πήγαινε οπλισμένος με δύο καραμπίνες να σκοτώσει τον ξάδελφό του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικράτησε στα Σεπόλια. Την Πέμπτη (6/1) το μεσημέρι ένας 21χρονος, οπλισμένος με δύο καραμπίνες πήγε στην οδό Γαλαξιδίου, εκεί όπου διαμένει ένας ξάδελφός του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, οι δυο τους λογομάχησαν, ενώ οι περίοικοι που είδαν τον 21χρονο οπλισμένο, κάλεσαν την Αστυνομία.

Τρόμος στο Περιστέρι: Πολίτης εντόπισε χειροβομβίδα σε κατάστημα - Εκκενώθηκαν δρόμοι

Άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Μερικά στενά πιο μακριά, στη Βορείου Ηπείρου τον εντόπισαν, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν… χειροπέδες.

αστυνομια-σεπολια

Λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να κρύψει κάτω από ένα αυτοκίνητο τα δύο κυνηγετικά όπλα που είχε μαζί του.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ το ένα από αυτά διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο από το Λαύριο το 2017 ενώ το δεύτερο δεν είχε κάποιον σειριακό αριθμό, είναι εντελώς αταυτοποίητο.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και αναμένεται η ποινική μεταχείριση της υπόθεσης από εισαγγελέα και ανακριτή.

Τρόμος στους δρόμους της Αθήνας: Συμμορίες ανηλίκων με μαχαίρια επιτίθενται σε πολυσύχναστα εμπορικά σημεία

Tον απόλυτο τρόμο έχουν σκορπίσει συμμορίες ανηλίκων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και συχνάζουν στα στέκια της νεολαίας. Στο στόχαστρό τους συνήθως μπαίνουν όσοι είναι καλοντυμένοι ή κρατούν ένα ακριβό κινητό.

Οι επιθέσεις γίνονται ακόμα και σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. «Βγάζουν το μαχαίρι, σε σταματάνε. Εκεί παγώνεις, γιατί λες: “Εντάξει, τώρα ή δίνω κινητό, ή θα κάτσω να μαχαιρωθώ χωρίς λόγο”», λέει ένας νεαρός, μιλώντας στην κάμερα του ALPHA.

αστυνομια-σεπολια

Τα μέλη των συμμοριών κυκλοφορούν στα στέκια των νέων και στοχοποιούν ανυποψίαστους συνομήλικούς τους. Κάποιος καλοντυμένος, ή κάποιος που κρατά ένα καλό κινητό, μπαίνει αμέσως στο στόχαστρό τους. Και αν το θύμα τους αντιδράσει, θα το ξυλοκοπήσουν ανελέητα… «Σε κυκλώνουν 4-5, πάντα να είστε λιγότεροι εσείς, περισσότεροι αυτοί και το πάνε έτσι», λέει ένας νεαρός, σημειώνοντας ότι στη δική του περίπτωση είχαν εξελιχθεί άσχημα τα πράγματα. «Είχε εξελιχθεί πολύ άσχημα, ξύλο στο δρόμο. Είχαμε φάει ξύλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αν κάποιο μέλος της συμμορίας χρειάζεται κινητό θα ληστέψει. «Όποιος έχει ανάγκη, να το κάνει. Αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρο πάντα. Να πάρει ένα κινητό» σημειώνει στον ALPHA ένας άλλος νεαρός, λέγοντας ότι πολλές φορές αυτό γίνεται και ως επίδειξη δύναμης.

αστυνομια-σεπολια

Το βράδυ των Χριστουγέννων δεν δίστασε να τραυματίσει με μαχαίρια και να ληστέψει δύο φίλους, μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών, στην πλατεία Μπουρναζίου. Τα θύματα της ληστείας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δύο από τους δράστες συνελήφθησαν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share