Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου: Τρία self test την πρώτη εβδομάδα – Τι θα συμβεί αν βρεθεί κρούσμα στην τάξη

Θα υπάρξει συστηματικό testing στα σχολεία

4 Ιανουαρίου 2022 18:38
Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου: Τρία self test την πρώτη εβδομάδα – Τι θα συμβεί αν βρεθεί κρούσμα στην τάξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκαναν γνωστά τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

 Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι:

  • Ένα επιπλέον δωρεάν self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων – Θα διανεμηθούν δωρεάν στα φαρμακεία. Οπότε την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) οι μαθητές -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- θα πάνε στο σχολείο με τρία self test.
  • Τα δωρεάν 2 self test θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη φεύγουμε από την λογική του «σταυρού» και όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν 2 rapid test και ένα self test και τα άλλα δυο self test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία self test. Και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα.

Επίσημο - Κορωνοϊός: Στα 47 ευρώ πέφτει η ανώτερη τιμή των μοριακών τεστ!

Κατά 13 ευρώ μειώνεται η ανώτατη τιμή για τη διενέργεια pcr test, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδη. Η νέα τιμή, που πλέον θα είναι τα 47 ευρώ, θα ισχύσει από μεθαύριο Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου.

Κορωνοϊός - Νέα απόφαση για τους εργαζόμενους: Με θετικό rapid θα λείπουν οι εμβολιασμένοι από τη δουλειά (video)

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης τα 35 ευρώ αποτελούν το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών και τα 12 ευρώ είναι το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές.

Σημειωτέον πως τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share