Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Επίσημο - Κορωνοϊός: Στα 47 ευρώ πέφτει η ανώτερη τιμή των μοριακών τεστ!

Αυτό είναι το νέο "πλαφόν" στα PCR

4 Ιανουαρίου 2022 15:03
Επίσημο - Κορωνοϊός: Στα 47 ευρώ πέφτει η ανώτερη τιμή των μοριακών τεστ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά 13 ευρώ μειώνεται η ανώτατη τιμή για τη διενέργεια pcr test, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδη. Η νέα τιμή, που πλέον θα είναι τα 47 ευρώ, θα ισχύσει από μεθαύριο Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου.

Κορωνοϊός - Νέα απόφαση για τους εργαζόμενους: Με θετικό rapid θα λείπουν οι εμβολιασμένοι από τη δουλειά (video)

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης τα 35 ευρώ αποτελούν το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών και τα 12 ευρώ είναι το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές.

μοριακο-τεστ

Σημειωτέον πως τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Ψυχρολουσία: Ολοταχώς για 50.000 κρούσματα σήμερα (04/01)!

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, την ώρα που η μετάλλαξη Omicron επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν εντοπιστεί 34.000 κρούσματα, ενώ εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα αγγίξει τις 50.000.

μοριακο-τεστ

Η έξαρση των κρουσμάτων αναμενόταν από τους επιστήμονες. Ήδη, τα επτά στα δέκα μοριακά τεστ (PCR) που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης είναι θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Omicron.

Στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζουν για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για το νέο πλαφόν που θα τεθεί στα μοριακά τεστ.

Η αύξηση των κρουσμάτων απασχολεί εντατικά το Μέγαρο Μαξίμου, που επιδιώκει την κατάρτιση ενός συνολικού «έκτακτου πλάνου» για την ανάσχεση της Omicron. Κατά τη διάρκεια πολλαπλών συσκέψεων, επιδιώκεται να σδημιουργηθούν νέες γραμμές άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share