Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα

3 Ιανουαρίου 2022 12:58
Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η επιβάρυνση του ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, όπου κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθούν μία 36χρονη μητέρα και το μωρό της που γεννήθηκε πρόωρα.

Θυμίζουμε μάλιστα πως μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο ίδιο νοσοκομείο, είχε διασωληνωθεί σε κρίσιμη κατάσταση μία 16χρονη.

Χθες, Κυριακή (2/1), οι γιατροί στο Ιπποκράτειο, όπως μεταδίδει το GR Times, αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε μόλις 22 εβδομάδες μία 36χρονη η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να διασωληνώσουν τόσο την ίδια όσο και το πρόωρα γεννημένο μωρό της. Επίσης, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ παιδιά, ενώ 26 στις 28 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

μεθ-κορωνοιοσ

Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε και αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος στο GRTimes «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά.

Περιστέρι: Αντιεμβολιαστής κόλλησε κορωνοϊό και ξυλοκόπησε τη γυναίκα του γιατί του είπε να φύγει από το σπίτι

Ακόμη ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας βγαίνει στο φως της επικαιρότητας, αυτή τη φορά από το Περιστέρι, με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν αντιεμβολιαστή πατέρα και τη σύζυγό του που του ζήτησε να φύγει από το σπίτι μετά τη νόσησή του για να μην υπάρξει διασπορά. Εκείνος θύμωσε και την ξυλοκόπησε, σύμφωνα με το Star.

H γυναίκα πήγε την περασμένη Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου και μήνυσε τον σύζυγο της για σωματικές βλάβες, ύβρεις κι απειλές. Σε κατάσταση σοκ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Φοβήθηκα μην κολλήσω εγώ και το παιδί. Του ζήτησα να φύγει από το σπίτι. Άρχισε να με χτυπά στο στομάχι και το πρόσωπο. Φώναζα για βοήθεια προκειμένου να γλιτώσω».

μεθ-κορωνοιοσ

Ο 46χρονος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αφού παρήλθε το αυτόφωρο κι αναμένει την απόφαση των Αρχών για το αν θα οριστεί τακτική δικάσιμος ή προκαταρκτική εξέταση. Ο άνδρας ήταν φανατικός αντιεμβολιαστής και βρισκόταν σε συνεχείς καυγάδες με τη σύζυγο του εξαιτίας του μη εμβολιασμού του, τον οποίο τελικά πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: GR Times

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share