Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στα Ίμια: Νέα ένταση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων - Προκάλεσαν οι γείτονες παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τις στιγμές της απομάκρυνσης ελληνικού σκάφους από το τουρκικό λιμενικό κατέγραψε κάμερα

1 Ιανουαρίου 2022 18:03
Συναγερμός στα Ίμια: Νέα ένταση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων - Προκάλεσαν οι γείτονες παραμονή Πρωτοχρονιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού» ανακάλυψε νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε στην περιοχή απομάκρυνε 6 ελληνικά ψαροκάικα και 1 σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που επιδίωκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια.

Άνοιξαν παραμονή Χριστουγέννων ως Τζαμί της Κατάκτησης την Αγία Σοφία του Αίνου

Τις στιγμές της απομάκρυνσης του ελληνικού σκάφους και των ψαράδων από το τουρκικό λιμενικό κατέγραψε η κάμερα της εφημερίδας.

Οι Έλληνες ψαράδες, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα νησιά από τα οποία είχαν έρθει.

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού λαμβάνουν τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων

ιμια-τουρκια-ελλαδα

Σε μία μεγάλη κίνηση φαίνεται ότι θα προβεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δίνοντας τα ονόματα των τριών ηρώων των Ιμίων σε τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης έγινε μεγάλη ανατροπή όπου οι Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.

Συγκεκριμένα μέσα από ανάρτηση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δοθούν σε τρία πολεμικά πλοία τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων.

Ίμια: Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι οι τρεις νέοι πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό παίρνουν τα ονόματά τους από τους ήρωες των Ιμίων.

«Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το όνομα αυτής “Καραθάνασης”. Η πυραυλάκατος που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα “Βλαχάκος”. Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί “Γιαλοψός”.

Και τα τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ήρωες των Ιμίων» ανέφερε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share