Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Καμπάνα" σε καφέ-μπαρ της Κυψέλης: Έφοδος της Αστυνομίας – Γλέντι με δυνατή μουσική και όρθιους

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

1 Ιανουαρίου 2022 16:42
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παραβιάσεις των μέτρων της κυβέρνησης για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού δεν έλειψαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά τα “τσουχτερά” πρόστιμα που είχαν ανακοινωθεί.

Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση σε καφέ – μπαρ στην Κυψέλη που βρίσκεται επί της Φωκίωνος Νέγρη. Σε έφοδο που έκανε η Αστυνομία τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε πως το κατάστημα όχι μόνο δεν είχε κλείσει στις 2:00, όπως προβλεπόταν από τα νέα μέτρα, αλλά ήταν γεμάτο με θαμώνες που διασκέδαζαν όρθιοι με δυνατή μουσική.

Προειδοποιεί η Παγώνη: "Θα γεμίσει ο κόσμος με Όμικρον - Ίσως και 100.000 ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων"

Και όλα αυτά ενώ τα κρούσματα στη χώρα σπάνε το ένα “μαύρο” ρεκόρ μετά το άλλο.

εστιαση-κορωνοιοσ

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο καφέ-μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, μη τήρηση απαγόρευσης μουσικής καθώς και για 100 όρθιους πελάτες.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στο Περιστέρι, ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Μέτρα: Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση

-Η λειτουργία των καταστημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2021) είναι έως τις 02:00.

-Απαγορεύεται η μουσική.

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, από το προσωπικό του καταστήματος, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

-Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Με στόχο να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή, απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους.

εστιαση-κορωνοιοσ

Πρόστιμα – φωτιά για παράνομα πάρτι για το ρεβεγιόν

Τα πρόστιμα για τα παράνομα πάρτι για το ρεβεγιόν είναι φωτιά και κυμαίνονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για τα νέα μέτρα.

Για τη διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά στην πρώτη παράβαση, ενώ για δεύτερη παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share