Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Προειδοποιεί η Παγώνη: "Θα γεμίσει ο κόσμος με Όμικρον - Ίσως και 100.000 ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων"

"Είναι μία τρέλα η μεταδοτικότητα"

1 Ιανουαρίου 2022 13:24
Προειδοποιεί η Παγώνη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και θα γεμίσει ο κόσμος», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη.

Για τη μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Νέος χρόνος με την Όμικρον σε πρώτο πλάνο: Ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και «χαραμάδες» αισιοδοξίας - Οι προβλέψεις των ειδικών για την πανδημία το 2022

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι «τόσο μεταδοτική που δεν το περίμενε κανείς».

Όπως είπε, η Δέλτα προκαλεί τα σοβαρά περιστατικά, αλλά η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και θα γεμίσει ο κόσμος με την κινητικότητα που υπάρχει».

μεταλλαξη-ομικρον

Μάλιστα, αναφερόμενο στο χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 40.560 κρουσμάτων, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φθάνει και τις 100.000.

Άλλωστε, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να καταγραφεί και στους αριθμούς που ανακοινώνονται.
Σύμφωνα με την ίδια, η κορύφωση αναμένεται στις 15 Ιανουαρίου.

Σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, όπου η πληρότητα στις απλές κλίνες COVID φθάνει το 67%, ενώ τόσο η Αττική όσο και η Βόρεια Ελλάδα έχουν πληρότητα 88% - 89% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κυρία Παγώνη, αναφερόμενη στα ύποπτα συμπτώματα, τόνισε ότι με μπούκωμα και πονοκέφαλο, θα πρέπει να γίνεται rapid test.Είναι «μία τρέλα η μεταδοτικότητα» τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share