Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη τέλος στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια - Η μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ (photos)

Τέλος εποχής μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

31 Δεκεμβρίου 2021 13:49
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη τέλος στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια - Η μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος στην κατάληψη χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μπήκε σήμερα (31/12) μετά από περίπου 30 χρόνια!

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από την Ελληνική Αστυνομία υπό άκρα μυστικότητα.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα είχαν βρεθεί 19 βόμβες μολότοφ στο ΑΠΘ!

καταληψη-απθ

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» στις 6:00 στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

καταληψη-απθ

Οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

καταληψη-απθ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα.

καταληψη-απθ

Στο «Στέκι στο Βιολογικό», εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

καταληψη-απθ

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα και απειλητικά μηνύματα κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη Οικονομικών.

καταληψη-απθ

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατάφεραν να φτάσουν έως τον έκτο όροφο της Πρυτανείας ενώ, μεταξύ άλλων, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις.

καταληψη-απθ

Πηγή: grtimes.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share