Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

«Βόμβα» Μαγιορκίνη: «Ίσως αύριο να δούμε 12.000 κρούσματα» (video)

Γιατί τα μέτρα εστιάζουν στη διασκέδαση;

27 Δεκεμβρίου 2021 22:52
«Βόμβα» Μαγιορκίνη: «Ίσως αύριο να δούμε 12.000 κρούσματα» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για 12.000 κρούσματα μέσα στην εβδομάδα «και ίσως και αύριο», μίλησε ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης, μετά το σημερινό "μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων.

Αρχικά, απάντησε στο γιατί ανακοινώθηκαν μέτρα για τις 3 Ιανουαρίου και όχι για τώρα, λέγοντας πως «ένα βασικό στοιχείο είναι ότι οι χώρες οι οποίες έχει επικρατήσει η Όμικρον δεν υπάρχουν δείγματα πίεσης στα συστήματα υγείας» κάτι που σημαίνει ότι «έχουμε ακόμα χρόνο να λάβουμε μέτρα».

Έπειτα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ήδη, μέσα σε ένα μήνα στη Νότια Αφρική, η Όμικρον βρίσκεται σε ύφεση.

«Δεν αυξήθηκαν οι νοσηλείες ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χώρα είχε περάσει δυσκολότερα κύματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και Βήτα. Το ίδιο ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν περάσει 2-3 όπου το Λονδίνο έχει φτάσει στα δικά μας τωρινά επίπεδα» πρόσθεσε.

Έπειτα, αναφορικά με το σύστημα Υγείας, είπε ότι «Με βάση όλες τις μελέτες για τις νοσηλείες θα χρειαστεί 5πλάσιος αριθμός κρουσμάτων για να δημιουργηθεί η ίδια πίεση στο σύστημα Υγείας που δημιουργείται από τη Δέλτα. Δηλαδή όταν φτάσαμε εμείς τα 7.000 κρούσματα για να δούμε την ίδια πίεση στο ΕΣΥ με την Όμικρον απαιτούνται 35.000 κρούσματα».

Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι αναμένεται μια αύξηση με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων με ενδεικτικό νούμερο τις 12.000 και «ίσως και να το δούμε και αύριο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share