Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Κάρμελ": Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, εξαιτίας των μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο

18 Δεκεμβρίου 2021 18:40
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με «πολικό» ψύχος και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στην Αττική!

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

κακοκαιρια

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης - Δείτε την κίνηση στους δρόμους

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Κάρμελ» με την κίνηση να κάνει την εμφάνισή της λόγω της χιονόπτωσης.

Πιο αναλυτικά, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής. Συγκεκριμένα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

κακοκαιρια

Καιρός σήμερα 18/12: Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα - Αναλυτικές προβλέψεις

Καιρός σήμερα 18/12: Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική. Παράληλα, σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιόνια και στην Αττική!

Χιόνια και στην Αττική προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη νέα του πρόγνωση για την κακοκαιρία «Κάρμελ». Συστήνει προσοχή στην εθνική οδό και στον παγετό που θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την Αττική: «Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.»

κακοκαιρια

Αναλυτικά η νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN:

«ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα και από τα βορειοανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες.

ΙΣΧΥΡΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας τοπικά να έχει μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι γενικά μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημανικά και εκτεταμένα προβλήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην Κυριακή τα 3/4 της χώρας μας θα απολαύσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ήλιος όμως με δόντια μιας και το κρύο θα είναι τσουχτερό στο σύνολο της χώρας μας.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των βροχοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το νέο κύμα στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Σημειώστε ότι αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Τις πιο αξιόλογες - επικίνδυνες βροχές - καταιγίδες τις αναμένουμε προς τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Προσοχή στην εθνική οδό που συνδέει την Αθήνα με τη Λαμία, την εθνική Κορίνθου - Τρίπολης αλλά και το μεγαλύτερο εθνικό - επαρχιακό οδικό δίκτυο που αναπτύσσεται στην Εύβοια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν και τα βουνά της Κρήτης!!!

κακοκαιρια

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τρίτο βίντεό μας αποτυπώνεται η εξέλιξη των ανέμων οι οποίοι θα φτάνουν και τα επίπεδα θυέλλης στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τα βόρεια προς τα νότια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Η έλευση των πολικών αερίων μαζών θα οδηγήσει την θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Έτσι εκεί όπου θα ξαστερώσει ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν προκαλώντας ισχυρό παγετό.

Μεγάλη προσοχή κατά τόπους στα ηπειρωτικά!!!

ΗΠΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει ήπιος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Πιθανόν να έχουμε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο που σε καμία περίπτωση δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα.

Να είστε όλες και όλοι καλά!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share