ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα 18/12: Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα – Αναλυτικές προβλέψεις από Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό (Video)

Καιρός σήμερα 18/12: Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα – Αναλυτικές προβλέψεις από Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καιρός σήμερα 18/12: Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική. Παράληλα, σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιόνια και στην Αττική!

Χιόνια και στην Αττική προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη νέα του πρόγνωση για την κακοκαιρία «Κάρμελ». Συστήνει προσοχή στην εθνική οδό και στον παγετό που θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την Αττική: «Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.»

Αναλυτικά η νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN:

«ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα και από τα βορειοανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες.

ΙΣΧΥΡΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας τοπικά να έχει μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι γενικά μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημανικά και εκτεταμένα προβλήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην Κυριακή τα 3/4 της χώρας μας θα απολαύσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ήλιος όμως με δόντια μιας και το κρύο θα είναι τσουχτερό στο σύνολο της χώρας μας.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των βροχοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το νέο κύμα στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Σημειώστε ότι αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Τις πιο αξιόλογες – επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες τις αναμένουμε προς τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Προσοχή στην εθνική οδό που συνδέει την Αθήνα με τη Λαμία, την εθνική Κορίνθου – Τρίπολης αλλά και το μεγαλύτερο εθνικό – επαρχιακό οδικό δίκτυο που αναπτύσσεται στην Εύβοια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν και τα βουνά της Κρήτης!!!

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο τρίτο βίντεό μας αποτυπώνεται η εξέλιξη των ανέμων οι οποίοι θα φτάνουν και τα επίπεδα θυέλλης στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τα βόρεια προς τα νότια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Η έλευση των πολικών αερίων μαζών θα οδηγήσει την θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Έτσι εκεί όπου θα ξαστερώσει ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν προκαλώντας ισχυρό παγετό.

Μεγάλη προσοχή κατά τόπους στα ηπειρωτικά!!!

ΗΠΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει ήπιος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Πιθανόν να έχουμε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο που σε καμία περίπτωση δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα.

Να είστε όλες και όλοι καλά!»

Συναγερμός για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου: Χιονισμένα τα Χριστούγεννα με έντονα φαινόμενα

Χιονισμένα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με το γνωστό μετεωρολόγο να αναλύει τον καιρό μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Αρχικά, η κακοκαιρία Carmel θα φέρει κρύο και χιόνια σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στην Αττική θα υπάρξουν χιόνια το Σάββατο πάνω από τα 300 με 400 μέτρα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και πάνω από τα 200 μέτρα προς το βράδυ, αλλά κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Προσοχή θα χρειαστούν οι ισχυροί άνεμοι, καθώς αναμένεται να έχουν ρυπές έως και 9 μπόφορ. Η Θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει μέχρι τους 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα το θερμόμετρο θα είναι κοντά στο 0.

Αυτός θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Πέμπτη αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βαρομετρικά χαμηλά και νοτιάδες, κάτι που σημαίνει ότι μετά το παγερό ξεροβόρι θα έχουμε σε πολλές περιοχές πυκνές ομίχλες που θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα τώρα, χιόνια αναμένεται να πέσουν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μόνο στα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου και συγκεκριμένα πάνω από τα 1.700 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά θα υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές ανοίγματα.

Γιάννης Καλλιάνος: Ανατροπή με την κακοκαιρία «Κάρμελ»! Η «έκπληξη» με τα χιόνια στην Αττική 

Στην κακοκαιρία «Κάρμελ» που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του. Το επόμενο 48ωρο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια λόγω εισβολής ψυχρών αέριων μαζών. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάνη Καλλιάνου για την κακοκαιρία «Κάρμελ»

«Είμαστε εν αναμονή της ψυχρής εισβολής που θα επηρεάσει τη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν θα δούμε κάτι πολύ έντονο από πλευράς κρύου ή υψομέτρων χιονοπτώσεων στην Αττική» αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Γι’ αυτό και την συγκεκριμένη ψυχρή εισβολή θα την χαρακτήριζα το πολύ “μέτριας εντάσεως”», προσθέτει στην ανάρτηση του στο Facebook.

Ο καιρός από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, θα είναι άστατος με βροχές σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής. «Οι όποιες χιονοπτώσεις θα απασχολούν περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 550-600 μέτρα και υψηλότερα. Η θερμοκρασία λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα είναι περίπου 9-10°C για το κέντρο της πόλης και 6-7°C για τα βόρεια προάστια του νομού», προσθέτει.

Ο καιρός το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

«Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος μέσα στη νύχτα με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Το ξημέρωμα του Σαββάτου η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι περίπου 7-8°C, στα βόρεια προάστια 3-4°C και οι όποιες χιονοπτώσεις θα απασχολούν περιοχές στο νομό από το υψόμετρο περίπου των 500 μέτρων και υψηλότερα», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Και προσθέτει: «Το μεσημέρι του Σαββάτου ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα “κλειστός” και άστατος με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου δεν θα ξεπεράσει τους 9°C και στα βόρεια προάστια τους 4-5°C. Παράλληλα θα ξεκινήσει να ενισχύεται ο βορειοανατολικός άνεμος, η ένταση του οποίου θα αγγίζει τα 7-8 μποφόρ στον Σαρωνικό, στο Νότιο Ευβοϊκό αλλά και σε χερσαία τμήματα του νομού.

Από το μεσημέρι και έπειτα οι τοπικές βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα, να περιορίζονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια και ανατολικά του νομού (όχι ότι αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά σε άλλα σημεία του νομού, απλά είναι πολύ μικρότερη η πιθανότητα), ο άνεμος θα συνεχίσει να είναι ενισχυμένος στα 7-8 μποφόρ, η αίσθηση του κρύου λόγω του βοριά ακόμα πιο έντονη, και έτσι, το βράδυ, οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν κυρίως τις βόρειες, βορειοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές του νομού θα σημειώνονται περίπου από τα 450 μέτρα και υψηλότερα».

Ο καιρός την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Για τον καιρό την Κυριακή, αναφέρει: «Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (λίγο πριν ή λίγο μετά), ο ουρανός θα συννεφιάσει πάλι στις περισσότερες περιοχές του νομού και οι βροχές θα επηρεάζουν πάλι περισσότερα τμήματα. Οι χιονοπτώσεις θα απασχολούν τμήματα του νομού περίπου από τα 400 μέτρα και υψηλότερα και στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού πιθανότατα ακόμη και πάνω από τα 300-350 μέτρα.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι στα 7-8 μποφόρ, τοπικές βροχές θα σημειώνονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα και σε κεντρικά τμήματα) και οι τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολούν τμήματα από τα 400 μέτρα και υψηλότερα.

Από το μεσημέρι της Κυριακής όπου η θερμοκρασία στην πλατεία Συντάγματος θα είναι περίπου 8-9°C και στα βόρεια προάστια κατά 3-4°C χαμηλότερη σταδιακά θα σταματούν οι όποιες τοπικές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι σίγα σιγά θα εξασθενούν στα 5-6 μποφόρ».

«Έκπληξη» τα χιόνια σε υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων

Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος κλείνει την ανάρτησή του με κάποια συμπεράσματα, τα οποία είναι τα εξής:

«1) Η ψυχρή αυτή εισβολή θα είναι όπως σας είχα πει εδώ και μέρες το πολύ ΜΕΤΡΙΑΣ έντασης και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ισχυρή όπως είδα ότι γράφτηκε σε κάποιες σελίδες του διαδικτύου. Για να ξέρουμε τι λέμε.

2) Όποιοι φίλοι – χιονόφιλοι νομίζουν ότι θα το στρώσει ή τουλάχιστον θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα του νομού Αττικής, νομίζω ότι θα απογοητευτούν πλήρως.

3) Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη αν χιονίσει έστω και τοπικά σε υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων στο νομό (πλην των δυτικών και βορειοδυτικών περιοχών που όπως σας είπα ίσως ξεκινούν οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τα 300 μέτρα). Δηλαδή θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη αν θα χιονίσει ακόμη και στην Κηφισιά.

4) Εκτιμώ ότι στα βόρεια τμήματα της Αττικής που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία (δεν εννοώ προφανώς τα βόρεια προάστια) οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά. Γι’ αυτό όσοι μέσα στο Σαββατοκύριακο κινηθείτε στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, καλό θα ήταν να προσέχετε διότι θα χιονίζει σε κάποια τμήματα της από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (ειδικά από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωινό της Κυριακής).

5) Είναι όπως σας είπα πολύ μικρή η πιθανότητα να χιονίσει στην Κηφισιά η στη Νέα Ερυθραία για παράδειγμα. Σαφέστατα είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να χιονίσει κατά διαστήματα στα ψηλά της Εκάλης, στα ψηλά της Παλαιάς Πεντέλης, στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στη Δροσιά, στο Κρυονέρι, στην Άνοιξη, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ή στις Αφίδνες. Μπορεί να μην χιονίσει με την ίδια ένταση σε όλες αυτές τις περιοχές η να μην χιονίσει σε ΟΛΕΣ αυτές τις περιοχές αλλά τουλάχιστον αυτά τα τμήματα δίνουν σοβαρότερη υποψηφιότητα για κατά διαστήματα χιονόπτωση. Στη Βαρυμπόμπη ή στους Θρακομακεδόνες για παράδειγμα θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι οριακά.

6) Φοβάμαι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας θα δημιουργηθούν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις όπως και στα ορεινά της Κρήτης».

Δείτε την ανάρτησή του:

Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού: Χιόνια από το βράδυ! Όλες οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά

Ο Τάσος Αρνιακός δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά, τονίζοντας πως στην Αττική οι χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν από τα 300-350 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Από τις βραδινές ώρες θα ξεκινήσει η επέλαση του χιονιά και από τα βόρεια, με γρήγορη επέκταση προς τα νότια και τα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. 

Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα καθώς η κακοκαιρία Κάρμελ βρίσκεται προ των πυλών.

Δίνει, μάλιστα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 και την εκτίμησή του για υποτροπή του καιρού παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και νέο γύρο χιονοπτώσεων, αλλά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Δείτε στο βίντεο την ανάλυση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας και τη σύστασή του να μην επιχειρηθούν μετακινήσεις χωρίς αλυσίδες στις περιοχές που θα έχουν έντονες χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση ατου καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Αττική

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλασσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου