Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Ξαναχτυπά" ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: "Να βρίσκουν και οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ" (video)

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για τις καταγγελίες που έγιναν για "VIP MEΘ"

10 Δεκεμβρίου 2021 10:16
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα περί «VIP ΜΕΘ» και την εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος από την Θεσσαλονίκη, «δύο χρόνια μετά, ο κορωνοϊός κατατρώει 100 ανθρώπους την ημέρα. Δυστυχώς οι νεκροθάλαμοι είναι γεμάτοι. Το προσωπικό είναι εξαντλημένο μέχρι λιποθυμίας» για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Πάνω από 100 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Για κάθε ασθενή εξ αυτών θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.

γιαννακοσ-δηλωσεισ

Ο κάθε διασωληνωμένος ασθενής έχει μια σειρά προτεραιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΚΑΒ. Παρότι κάθε μέρα στο Σύστημα του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται πάνω από 40 κρεβάτια κενά, έχουμε ασθενείς που περιμένουν 10 και 15 ημέρες εκτός ΜΕΘ και μάλιστα πολλοί χάνουν τη ζωή τους.

Το υπουργείο Υγείας συνεχώς ανακοινώνει ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι 97% με 98% υπολογίζοντας ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια όταν πάνω από 120 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Κατηγορούμε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία που μετακινούν ασθενείς σε άλλες χώρες και παραδέχονται ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες».

γιαννακοσ-δηλωσεισ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε πως «βγαίνουν γιατροί και καταγγέλλουν ότι γίνονται επιλογές ασθενών με ηλικιακά κριτήρια και αντί να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν, εγκαλούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων η ΠΟΕΔΗΝ και οι γιατροί που κάνουν τις καταγγελίες.

Το Σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους ασθενείς. Από τη στιγμή που δεν το πράττει και χάνονται ασθενείς εκτός, το Σύστημα διαπράττει αδικήματα και πρέπει η Εισαγγελία να τα ερευνήσει. Τη Δευτέρα καταθέτουμε αναφορά στον Εισαγγελέα και ελπίζουμε να μην ξεχαστεί το ζήτημα, να ερευνηθεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν και κυρίως να διορθωθεί το θέμα για να βρίσκει ο λαός, οι κοινοί θνητοί, όλοι, ΜΕΘ για να μην είναι αποκλεισμένοι κάποιοι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share