Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαμός με την παρέμβαση της Εισαγγελίας για δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

Με αφορμή τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου

9 Δεκεμβρίου 2021 12:38
Χαμός με την παρέμβαση της Εισαγγελίας για δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας μπαίνουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Μάλιστα νωρίτερα είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του ίδιου και της Ματίνας Παγώνη "on air" για τις ΜΕΘ: «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» (video)

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έχει δώσει εντολή να ενταχθούν οι εν λόγω καταγγελίες στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές σχετικά με θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

μεθ-κορωνοιοσ

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Για "fake news" μίλησε ο Θάνος Πλεύρης

Απαντώντας χθες (8/12) στις καταγγελίες Γιαννάκου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως «όσοι διακινούν fake news, λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

πλευρησ-κορονοιοσ

Όπως σημείωσε, «αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ, διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share