Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Άγρια κόντρα Παγώνη – Γιαννάκου "on air" για τις ΜΕΘ: «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» (video)

"Άναψαν τα αίματα" στον "αέρα" τηλεοπτικής εκπομπής

9 Δεκεμβρίου 2021 10:31
Άγρια κόντρα Παγώνη – Γιαννάκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονος καβγάς "on air" ξέσπασε ανάμεσα στον Μιχάλη Γιαννάκο και τη Ματίνα Παγώνη με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο "Kontra" για το ότι οι επώνυμοι βρίσκουν πιο εύκολα ΜΕΘ, όταν πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και αρκετοί πεθαίνουν.

H Ματίνα Παγώνη «τελειώνει» και τους εμβολιασμένους!

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην ΕΡΤ1 εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία μομφή για τους γιατρούς. Η Ματίνα Παγώνη με τη σειρά της απάντησε ότι «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς. Όλοι οι άρρωστοι που είναι στο νοσοκομείο είναι το ίδιο».

ματινα-παγωνη

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η διακίνηση των ασθενών στις κλίνες και τις ΜΕΘ γίνεται ως εξής: υπάρχει η λίστα την οποία έχει το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ σχετικά με τους ασθενείς που έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και οι γιατροί που είναι στις ΜΕΘ παίρνουν τις λίστες και σε άμεση επικοινωνία μαζί μας, συνεννοούμαστε για τη μετακίνηση του ασθενούς».

Η κα Παγώνη τόνισε ακόμη ότι «δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» διευκρινίζοντας ότι η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

Ο κ. Γιαννάκος επανέλαβε ότι στις λίστες των διασωληνωμένων δεν υπάρχουν επώνυμοι και ότι τέλος πάντων δεν περιμένουν πολύ στο να βρεθεί ΜΕΘ, όπως οι «κοινοί θνητοί». Ο ίδιος αναφέρθηκε ξανά δε και στον Μητροπολίτη στο Αγρίνιο.

Με τη σειρά της η κα Παγώνη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» ενώ ζήτησε: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

ματινα-παγωνη

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η Ματίνα Παγώνη του είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία με την ίδια να εξανίσταται όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη.

Όταν, δε, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ η Ματίνα Παγώνη είπε σε αυστηρό τόνο ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα, οι ασθενείς αυτό η θέση τους είναι στις ΜΕΘ αλλά όχι ότι δεν τους παρακολουθούμε. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Νευροχειρουργού, κ. Παπανικολάου που μίλησε για «καβάτζα» ΜΕΘ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share