Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μισθωτός που έπαιρνε επί 19 χρόνια αναπηρική σύνταξη!

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση

9 Δεκεμβρίου 2021 11:45
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μισθωτός που έπαιρνε επί 19 χρόνια αναπηρική σύνταξη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη σύλληψη ενός 62χρονου άνδρα ελληνικής καταγωγής προχώρησαν χθες Τετάρτη (8/12) το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έπαιρνε για 19 ολόκληρα χρόνια αναπηρική σύνταξη, όντας μισθωτός μάλιστα, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς!

Θυμίζουμε την ιστορία αστυνομικού σκύλου στην συμπρωτεύουσα, ο οποίος βοήθησε να ξεσκεπαστεί συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά.

Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πράξη που τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα από 01-02-1998 έως 31-12-2017.

λεφτα-συνταξεισ

Χρέωσε το Δημόσιο 90.000 ευρώ

Ειδικότερα, ο 62χρονος, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, λάμβανε αναπηρική σύνταξη όντας παράλληλα μισθωτός υπάλληλος, με αποτέλεσμα τη ζημίωση του ασφαλιστικού φορέα κατά 90.000 ευρώ περίπου.

Κεντρική Μακεδονία: Αρνητές γονείς κρατούν πάνω από 70 παιδιά εκτός σχολείων!

Πάνω από 70 μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας δεν προσέρχονται στις τάξεις τους, καθώς οι γονείς και κηδεμόνες τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του SARS-CoV-2 (χρήση μάσκας, αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι κ.λπ.) που ισχύουν στις δομές εκπαίδευσης.

σχολειο-παιδια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο (50 άτομα) είναι εγγεγραμμένοι σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια οι περισσότεροι των υπόλοιπων 20 ανήκουν σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Ο αριθμός έχει αυξηθεί το τελευταίο εικοσαήμερο, καθώς στην αρχή της σχολικής χρονιάς απείχαν από τα μαθήματα 37 μαθητές, εκ των οποίων 30 στη Θεσσαλονίκη και 7 στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές αυτοί δεν παρακολουθούν ούτε διαδικτυακά μαθήματα, καθώς στα διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα που λειτουργούν έχουν ενταχθεί αποκλειστικά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν προσκομίσει τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share