Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Πιστοποιητικό εμβολιασμού δυο ταχυτήτων: Για ποιους θα λήγουν στους 7 μήνες και για ποιους στους 9 (Video)

Τι σημαίνει η λήξη του

8 Δεκεμβρίου 2021 00:07
Πιστοποιητικό εμβολιασμού δυο ταχυτήτων:  Για ποιους θα λήγουν στους 7 μήνες και για ποιους στους 9 (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιστοποιητικά εμβολιασμού δυο ταχυτήτων δημιουργούνται στην Ελλάδα. Για τους άνω των 60 θα λήγουν στους επτά μήνες και για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν στους εννέα μήνες. Ενώ, μία πρόταση που μπορεί να καταθέσει η Κομισιόν ακόμα και αυτήν την εβδομάδα, θα φέρει τα πάνω κάτω για τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Δεκεμβρίου:

  • Για τους άνω των 60 ετών θα λήγουν στους επτά μήνες
  • Για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Η συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών αναμένεται να αποφασιστεί στις Βρυξέλλες με το νέο έτος και η Ελλάδα θα την υιοθετήσει.

Μετά την τρίτη δόση πάντως τα πιστοποιητικά θα ισχύουν 9 μήνες για όλους.

Τι σημαίνει λήξη του πιστοποιητικού

Όπως ανέφερε επίσης ο Π. Μποτσαράκος, η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σημαίνει ότι από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει κάποιος στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid test και τους περιορισμούς που συνεπάγονται.

Ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο των Eυρωπαίων Yπουργών Yγείας πρότεινε τα πιστοποιητικά να ισχύουν λιγότερο από 9 μήνες και να συνδεθούν με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share