Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας

5 Δεκεμβρίου 2021 12:46
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πληγούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται από αύριο, Δευτέρα στη χώρα. Ενώ, σύμφωνα με τα μερομήνια, ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας (06-12-2021) και της Τρίτης (07-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Την Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

γ. Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

2. Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Καιρός σήμερα 5/12: Νέες βροχές και καταιγίδες! Ποιες περιοχές θα πληγούν - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 5/12: Ο χειμωνιάτικος καιρός συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα πέσουν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές με αποτέλεσμα οι πολίτες να πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Αργότερα μέσα στη μέρα θα υπάρξει βελτίωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά λίγες χιονοπτώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share