Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξυλοδαρμός σε ΕΠΑΛ: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε τη μαθήτρια

Αποτροπιασμός!

4 Δεκεμβρίου 2021 16:53
Ξυλοδαρμός σε ΕΠΑΛ: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε τη μαθήτρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, και δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μαθήτριας από καθηγητή της, μέσα σε τάξη ΕΠΑΛ στην Αττική.

Στο βίντεο, φαίνεται ο καθηγητής να χτυπά δύο φορές το κορίτσι. Πρώτα της δίνει ένα χαστούκι και, στη συνέχεια, της τραβάει τα μαλλιά και την πετάει στο πάτωμα, όπου την ξαναχτυπάει. Στη συνέχεια, οι συμμαθητές του κοριτσιού σπεύδουν να το προστατεύσουν και να επιτεθούν στον καθηγητή. Ένας από τους μαθητές χτυπάει τον καθηγητή με τα χέρια και το πόδια του και, στη συνέχεια, επιχειρεί να τού επιτεθεί και με μία καρέκλα.

Σχετικά με την υπόθεση του εκπαιδευτικού που χτύπησε τη μαθήτρια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο και υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Μετά το συμβάν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «T-LIVE» που μετέδωσε και το βίντεο, ακολούθησε μεγάλος αναβρασμός στο σχολείο και οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τον «εκπαιδευτικό» σε αίθουσα για να τον γλιτώσουν από τους μαινόμενους μαθητές. Αφού δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν βγήκαν έξω και του έσπασαν το αυτοκίνητο αναποδογυρίζοντάς το. Σύσσωμο το σχολείο, τον περίμενε απ' έξω και τελικά φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα, ενώ τον συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την παθούσα, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με τον καθηγητή, επειδή δεν της έσβηνε την απουσία. Όπως κατήγγειλε η 16χρονη, ο καθηγητής συνέχεια της έβαζε απουσίες για αναίτιες όπως λέει αφορμές. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας, ενώ κατευθείαν ενημερώθηκαν ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος απομάκρυνε τον καθηγητή άμεσα από τα καθήκοντά του, ενώ θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις. Η κοπέλα παρακολουθείται από τον ψυχολόγο του σχολείου, καθώς είναι σοκαρισμένη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share