Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το plan b της κυβέρνησης και οι προϋποθέσεις - Τα σενάρια για επέκταση του μέτρου

Όλο το παρασκήνιο

4 Δεκεμβρίου 2021 13:26
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Το plan b της κυβέρνησης και οι προϋποθέσεις - Τα σενάρια για επέκταση του μέτρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και σε πολίτες κάτω των 60 ετών πολλαπλασιάζονται. Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τις πληροφορίες για το τι σκέφτονται στην κυβέρνηση. Παράλληλα, τα μέτρα φαίνεται πως... απέδωσαν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, με τα ραντεβού να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ύστερα από την ανακοίνωσή τους.

«Δε βιάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει με τα σενάρια επέκτασης της υποχρεωτικότητας που από χθες παίζουν δυνατά» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Star, o οποίος υπενθύμισε τη χθεσινή αναφορά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ότι πρόκειται, επί της ουσίας, για το Plan B που υπάρχει στο τραπέζι της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε επίσης ότι η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 θα εφαρμοστεί από τα μέσα Ιανουαρίου και επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν διάφορες παράμετροι, όπως η πορεία της παραλλαγής Όμικρον. Πάντως, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στο Star, ακόμα και η συζήτηση για το Plan B αφορά ηλικιακή επέκταση. Δηλαδή, στους άνω των 50 ετών, για παράδειγμα, και όχι ανά επαγγελματικές ομάδες, καθώς η σχετική πρόταση έχει εξεταστεί και απορριφθεί.

Η συζήτηση στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου για την υποχρεωτικότητα

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει βιασύνη. Περιμένουν και τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής σε δύο εβδομάδες για το θέμα, καθώς αρκετές χώρες προχωρούν σε αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης, το θέμα έχει συζητηθεί στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου ως ενδεχόμενο ενώ μέχρι τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share