Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα μέτρα απέδωσαν: 50.000 τα ραντεβού πρώτης δόσης μετά την ανακοίνωση για το πρόστιμο

«Εκτόξευση» ύστερα από τις εξαγγελίες

3 Δεκεμβρίου 2021 19:24
Τα μέτρα απέδωσαν: 50.000 τα ραντεβού πρώτης δόσης μετά την ανακοίνωση για το πρόστιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μέτρα φαίνεται πως... απέδωσαν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, με τα ραντεβού να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ύστερα από την ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής, 50.000 πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Σε σχετική του ανάρτηση, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τονίζει: «50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. «Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους».

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αν κάποιος πολίτης άνω των 60 ετών δεν έχει κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τότε θα του επιβάλλεται μηνιαίως διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο πιθανός εμβολιασμός για τους άνω των 50

Σε ένα ακόμη μέτρο είναι πιθανό να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς δεν αποκλείεται να επεκταθεί περαιτέρω ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, μειώνοντας το ηλικιακό όριο στους πολίτες άνω των 50 ετών.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση και της μετάλλαξης Όμικρον για την οποία λαμβάνονται μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr θα αφορούν στην πρόληψη και όχι σε μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα όπως το lockdown. Κάτι που άλλωστε έχει αποκλεισθεί εδώ και καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι είναι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών, καθώς έχει διαπιστωθεί πως είναι μία ηλικιακή ομάδα στην οποία μπορεί να αυξηθεί η νοσηρότητα.

Άλλωστε και με τη βούλα του ΣτΕ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι συνταγματικός. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ανοίγει πλέον νωρίτερα η πλατφόρμα και για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού για τους 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου θα γίνει έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Αφορά στην απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19».

Παράλληλα, όμως, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, κάτι που ήδη ισχύει για τους άνω των 60 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share