Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Πρόστιμο 100 ευρώ: Η ημερομηνία που θα έρθει η... λυπητερή για τους άνω των 60

Ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη του υπουργείου Υγείας

2 Δεκεμβρίου 2021 12:27
Πρόστιμο 100 ευρώ: Η ημερομηνία που θα έρθει η... λυπητερή για τους άνω των 60
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έως τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών στη χώρα μας, προκειμένου να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60: Ψηφίστηκε η τροπολογία – Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο και ποιοι πληρώνουν μισό

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην σημερινή ενημέρωση, εξειδικεύοντας τα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν χθες (1/12) για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα συσταθούν ειδικές υγειονομικές επιτροπές, οι οποίες θα εξετάζουν τις αιτήσεις ανθρώπων που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό.

Το μέτρο ξεκινά από τις 16 Ιανουαρίου και όποιος δεν έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση έως τότε, κάθε μήνα θα πληρώνει το πρόστιμο των 100 ευρώ.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα οποία στήνονται σε όλη τη χώρα, θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Για τα ανήλικα παιδιά θα υπάρχει η ίδια διαδικασία με τους χώρους εστίασης, θα γίνεται rapid test πριν από την είσοδό τους.

προστιμο-κορονοιοσ

Τέλος, για το πιστοποιητικό νόσησης θα απαιτείται μοριακό τεστ, PCR, δηλαδή δεν θα μπορεί να δίδεται με rapid test.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share