Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων; Βόμβα Άδωνι Γεωργιάδη! (Video)

«Στη γενική εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα...»

3 Δεκεμβρίου 2021 10:52
Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων; Βόμβα Άδωνι Γεωργιάδη! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Στη γενική εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης να απολύσει εργαζόμενους για λόγους ανωτέρας βίας. Αν ο μη εμβολιασμός είναι τέτοιος λόγος, μπορεί να υπάρξουν απολύσεις» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος για τους εργαζομένους άνω των 60 ετών που θα επιμείνουν να μην κάνουν το εμβόλιο, παρά το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι γιατί, σε άλλη περίπτωση, βάζουν σε κίνδυνο την επιχείρηση.

«Αν νοσήσει ένας εργαζόμενος, πρέπει να μείνει για καραντίνα για 14 ημέρες και να πληρώνεται από την επιχείρηση, άρα και να λείψει από την επιχείρηση και να τον πληρώνει η επιχείρηση, προκαλώντας της ζημία. Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα στη ζωή, υπάρχουν και υποχρεώσεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο μέτρο αυτό καθ’ αυτό, είπε πως «φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ημέρες Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστεί έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι».

«Ας εμβολιαστούν και ας εμβολιαστούν και για αυτόν τον λόγο. Μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες» σχολίασε, απαντώντας στις αντιδράσεις για το πρόστιμο.

Παραδέχθηκε πως το ποσό είναι μεγάλο για κάποιον χαμηλοσυνταξιούχο, αλλά σημείωσε πως «έχει ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστεί με το δωρεάν εμβόλιο».

«Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μην μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δεν θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά. Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ» δήλωσε σε άλλο σημείο.

Νέα μέτρα

Ερωτήθηκε και για την πιθανότητα νέων μέτρων, αναφέροντας πως «εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο».

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως «θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα, με ελέγχους, με κόσμο στα μαγαζιά, δεν θα έχουμε φέτος το click away και ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του».

«Πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι ανεμβολίαστοι, όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι, αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown. Για να μην υπάρξει αυτό, θα πρέπει αυτοί που έχουν επιλέξει να αφήσουν τον εαυτό τους να κινδυνεύει, να στερηθούν ορισμένα πράγματα τα Χριστούγεννα» είπε, αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου σε θεματικά πάρκα όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τέλος, για την μείωση του χρόνου από την δεύτερη στην τρίτη δόση από τους έξι στους τέσσερις μήνες, την οποία έχει θέσει ως ερώτημα η κυβέρνηση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «στο κομμάτι το καθαρά ιατρικό, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει τον πρώτο λόγο, αν πουν 4 μήνες θα είναι 4 και αν πουν 14 νεκρούς θα είναι 14».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share