Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού από τους 60αρηδες! Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα - Οι συνέπειες μη πληρωμής

Σχεδόν 10.000 ραντεβού μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες

1 Δεκεμβρίου 2021 09:14
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού από τους 60αρηδες! Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα - Οι συνέπειες μη πληρωμής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επταπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Στα εμβολιαστικά κέντρα έσπευσαν οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες από την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιαστού στους άνω των 60 ετών, προγραμματίστηκαν 17.500 ραντεβού πρώτης δόσης, έναντι 2.600 ημερησίως, αριθμός σχεδόν επταπλάσιος.

Πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα - Οι συνέπειες μη πληρωμής

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται πηγή που ετοιμάζει τη σχετική διάταξη, το πρόστιμο θα είναι σαν αυτό της τροχαίας ή σαν τις οφειλές που βεβαιώνει η εφορία στους πολίτες και εμφανίζεται στο Taxisnet.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν το πληρώσει; Τότε, όπως αναφέρει ο σταθμός, θα συμβαίνει ό,τι και με άλλες οφειλές που επιβεβαιώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει η απειλή της προσαύξησης του καταλογισθέντος προστίμου εάν δεν πληρωθεί εγκαίρως, ενώ η φορολογική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις σε περίπτωση μη καταβολής της οφειλής.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η κατάσχεση από τραπεζικό λογαριασμό και το «πάγωμα» φορολογικής ενημερότητας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share