Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Μεγάλες καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο - Πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία (photos-video)

Aνεμοστρόβιλος έπληξε το Καλαμάκι Ζακύνθου, αφήνοντας μεγάλες ζημιές στο πέρασμά του

26 Νοεμβρίου 2021 14:47
Ζάκυνθος: Μεγάλες καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο - Πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (26/11) ανεμοστρόβιλος έπληξε το Καλαμάκι Ζακύνθου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε ξενοδοχειακές μονάδες, σπίτια και δρόμους.

Οι καταστροφές ήταν πολλές, με ηλιακούς θερμοσίφωνες να ξηλώνονται από τους ανέμους, ξύλινες κατασκευές να καταστρέφονται, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία. Επιπλέον, φερτά υλικά από τα βουνά έκλεισαν τους δρόμους, όμως καθαρίστηκαν άμεσα.

Θυμίζουμε τις συγκλονιστικές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο στην Πάρνηθα.

ζακυνθοσ-ανεμοστροβιλοσ

Οι περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία ήταν κυρίως η πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό, ενώ μεγάλη ποσότητα λάσπης έκλεισε τον δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι στον Βασιλικό.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης.

ζακυνθοσ-καταστροφες

Επίσης, σύμφωνα με την τοπική σελίδα, λίγο μετά τις 10 το πρωί, κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή του Αργασίου, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έως τώρα προβλήματα λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε για περίπου 5 ώρες το νησί.

ζακυνθοσ-ζημιεσ

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη σκεπή γυμναστηρίου του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ζακύνθου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share