Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι... πληγές του Φαραώ: Ανεμοστρόβιλος στην Πάρνηθα!

Τρομερές εικόνες!

12 Οκτωβρίου 2021 14:35
Οι... πληγές του Φαραώ: Ανεμοστρόβιλος στην Πάρνηθα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαίνεται πως είμαστε σε περίοδο... των πληγών του Φαραώ, αφού μετά τους σεισμούς της Κρήτης και τις κακοκαιρίες, έχουμε ανεμοστρόβιλο στην Πάρνηθα.

Τα καιρικά φαινόμενα, με αυτό τον τρόπο, συνεχίζουν να εκφράζονται στην χώρα. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει έντονη κακοκαιρία.

Πάρνηθα ανεμοστρόβιλος

Πάρνηθα ανεμοστρόβιλος καιρός

Έρχεται ο «Μπάλλος», έκτακτη σύσκεψη

Επί ποδός τίθεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς μετά την «Αθηνά» έρχεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού συγκλήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι 13 περιφερειάρχες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης καθώς και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασιλείου Παπαγεωργίου και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ Φοίβου Θεοδώρου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κατά τη σύσκεψη ο υπουργός υπογράμμισε ότι απαιτείται συνεχής συντονισμός μεταξύ των Περιφερειών και των δήμων για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ειδοποιήσουν πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και για τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή και πλήρη διασπορά, ώστε να διασφαλιστεί άμεση επέμβαση και παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί, σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εφόσον απαιτηθεί η συνδρομή του.

Τόνισε, επίσης, ότι απαιτείται διαρκής επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ των Περιφερειών για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε όμορες περιοχές, ενώ και οι δήμοι καλούνται να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις και υπηρεσίες που έχουν διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού υποστήριξης από τον ιδιωτικό τομέα, λ.χ. εργολάβους έργων και μηχανικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να συνδράμουν.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά με τους έξι συντονιστές Επιχειρήσεων και τους δεκατρείς περιφερειακούς διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των δυνάμεών του και τη διασφάλιση άμεσης απόκρισης, όπου και όταν απαιτηθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share