Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απογραφή 2021: Δεν έλαβες τον φάκελο απογραφής; - Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις

Διευκρινήσεις

25 Νοεμβρίου 2021 18:23
Απογραφή 2021: Δεν έλαβες τον φάκελο απογραφής; - Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στον ηλεκτρονικό τρόπο απογραφής, ενώ σε πολλά σπίτια μάλιστα δεν έχει φτάσει ο φάκελος με τον μοναδικό κωδικό που πρέπει να έχει ο απογραφόμενος για να προχωρήσει στη σχετική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, πολλοί είναι οι απογραφείς που διαμαρτύρονται για την αρνητική συμπεριφορά πολιτών που τους «κλείνουν την πόρτα», επειδή θεωρούν ότι η διαδικασία αφορά προσωπικά δεδομένα τους. Γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση απογραφέων, στην Αχαΐα μετά από αντιδράσεις πολιτών.

Φυσικά, για τους λόγους αυτούς, η διορία για την αυτοαπογραφή των πολιτών, έχει πάρει παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τι κάνουμε αν δεν έχουμε λάβει τον κωδικό

Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης την επιστολή με τον μοναδικό κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θ. Θανόπουλος στον ΣΚΑΙ.

Εάν κάποιος δεν τον έχει λάβει στην περιοχή του, θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς είναι πιθανό να έχει κάπου παραπέσει.

Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share