Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Φρίκη στα Καλύβια: Πρώην ιερέας είχε για 20 χρόνια παράνομο νεκροραφείο στην αυλή του!

Τον έπαυσε η Εκκλησία για συμμετοχή σε σκάνδαλο κι εκείνος θάβει μέχρι και παιδιά!

24 Νοεμβρίου 2021 18:18
Φρίκη στα Καλύβια: Πρώην ιερέας είχε για 20 χρόνια παράνομο νεκροραφείο στην αυλή του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλυτη φρίκη αποκαλύφθηκε στα Καλύβια, με μια καταγγελία να σοκάρει για παράνομο νεκροταφείο, που διατηρούσε στην αυλή του ιερέας, ο οποίος μάλιστα είχε παυθεί από την Εκκλησία λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» δημιουργώντας αίσθηση, όπως κι ακόμη μια υπόθεση με ιερωμένο.

Το εν λόγω νεκροταφείο εντοπίστηκε ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ενώ η υπόθεση είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, όταν κατατέθηκε μήνυση. Σε αυτή αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών.

«Έχω δικαίωμα να το κάνω», λέει προκλητικά ο ιερέας

Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα. «Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει επώνυμα ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς που έκανε την καταγγελία.

Από την πλευρά του ο ιερέας Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως πάνω στις ταφόπλακες αναγράφονται ονόματα και ημερομηνίες του 2020 και του 2021 και κάποιοι τάφοι είναι κενοί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share