Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι οδηγίες για την 3η δόση εμβολίου! Ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να κλείσουν ραντεβού - Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Τα 8 παραδείγματα

23 Νοεμβρίου 2021 13:53
Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι οδηγίες για την 3η δόση εμβολίου! Ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να κλείσουν ραντεβού - Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οδηγίες για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, την αναμνηστική όπως αποκαλείται, του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έδωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Όπως τονίζει, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση. Ενώ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προχώρησε σε μία δραματική εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό, καθώς ανέφερε ότι «μέχρι τέλος του χρόνου αναμένουμε έως 4.000 νεκρούς».

Ειδικότερα:

  • Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.
  • Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.
  • Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται ότι για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

Οδηγίες για την 3η δόση εμβολίου

Οδηγίες για τρίτη δόση μετά από νόσηση

Για όσους έχουν νοσήσει οι οδηγίες για την τρίτη δόση περιλαμβάνουν πέντε κατηγορίες

  • Όσους νόσησαν με κορονοϊό και στη συνέχεια έκαναν εμβόλιο Johnson & Johnson
  • Όσους νόσησαν με κορονοϊό και στη συνέχεια έκαναν εμβόλιο με Pfizer, Moderna ή Astrazeneca
  • Όσους έκαναν μια δόση με Pfizer, Moderna ή Astrazeneca και στη συνέχεια νόσησαν
  • Όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson και στη συνέχεια νόσησαν
  • Όσους ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό με Pfizer, Moderna ή Astrazeneca και στη συνέχεια νόσησαν

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share